1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cizre'de Evi Yakılan Hamile Kadın Yaşadıklarını Anlattı
Cizre'de Evi Yakılan Hamile Kadın Yaşadıklarını Anlattı

Cizre'de Evi Yakılan Hamile Kadın Yaşadıklarını Anlattı

Cizre'de 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda evi YDG-H üyelerince yakılan hamile kadın yaşadığı korku dolu saatleri anlattı.

29 Aralık 2014 Pazartesi 20:35A+A-

Cizre ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda evi YDG-H üyelerince yakılan ve 2 yaşındaki çocuğuyla gizlendiği banyonun duvarının balyozla delinmesi sonucu kurtarılan hamile kadın yaşadığı dehşeti anlattı.

Önceki gün meydana gelen ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği olaylarda terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerince ateşe verilen evlerinden 2 yaşındaki oğlu Uğur ile şans eseri kurtulan 7 aylık hamile Deniz Gözüngü (26), saldırının şokunu yaşıyor.

Gözüngü, AA muhabirine, olayın olduğu saatlerde oğlunu uyuttuğunu, eşinin de düğünü olacak amcasının oğluna hazırlıklara destek vermek için gittiğini anlatarak, bu sırada silah sesleri duyduğunu söyledi.

"Evi kurşun yağmuruna tuttular"

Evin kapısını kilitledikten sonra evin camlarının kırıldığını, korku ile uyuyan oğlunu alarak önce mutfağa kaçtığını ifade eden Gözüngü, saldırganların evin içine molotofkokteyli attığını belirtti.

Gözüngü mutfaktaki dumandan nefes alamaz hale geldiklerini, mutfaktan çıkarken saldırganların eve girdiğini gördüğünü dile getirerek bu nedenle banyoya kaçarak kapıyı kilitlediğini kaydetti.

Evi ateşe veren saldırganlar içeri girdiğinde çocuğumla banyoya gizlendim. Yanan giysilerimizi banyoda su dökerek söndürdüm. Evi kurşun yağmuruna tuttular. 4 saat mahsur kaldık" diyen Gözüngü, evin kurşunlanması nedeniyle kimsenin kendilerini kurtarmaya gelemediğini aktardı.

"Kırılan banyonun duvarından çıkıp kurtulduk"

Gözüngü, eşini arayarak yardım istediğine vurgulayarak, şöyle dedi:

"Eşim sürekli bana, 'Sabret seni kurtarmaya geleceğiz' diyordu. 4 saat sonra eşim arkadaşlarıyla gelerek gizlendiğimiz banyonun duvarını kırdı. Balyozla banyo duvarında bir kişinin geçeceği kadar delik açıldı. Kırılan banyonun duvarından çıkıp kurtulduk."

Saldırı nedeniyle evlerinde kullanılabilir hiçbir eşyanın kalmadığına işaret eden Gözüngü, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon da dahil tüm eşyalarının tahrip olduğunu anlattı.

Gözüngü, işe yarayan eşyalarının da yağmalandığını savunarak, "Tek suçumuz Müslüman olmak mı? Biz onlara ne yaptık da bize bu zulmü yaptılar? Bu kış günü ailece perişan olduk. Allah'tan bulsunlar" şeklinde konuştu.

Eşinin çalışmadığını dile getiren Gözüngü, maddi durumları iyi olmadığı için komşularının evinde kaldıklarını söyledi.

"Kırdığımız banyo duvarındaki delikten hamile eşimi zorlukla çıkarabildik"

Saldırıya uğrayan evlerinde mahsur kalan eşini ve çocuğunu kurtaran Şemsettin Gözüngü de saldırı sırasında sürekli eşiyle telefonda görüştüğünü belirtti.

Eşine sabretmelerini söylediğini anlatan Gözüngü, "Onları kurtarmak için komşu evin damından atlayarak evimin arka tarafına geldim. Kırdığımız banyo duvarındaki delikten hamile eşimi zorlukla çıkarabildik. Allah'tan ikisine de zarar gelmedi" şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum