1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çin’in Müslümanları sömürerek elde ettiği gücün önü kesilsin!
Çin’in Müslümanları sömürerek elde ettiği gücün önü kesilsin!

Çin’in Müslümanları sömürerek elde ettiği gücün önü kesilsin!

Çin, Doğu Türkistan’da ekonomik sömürü yoluyla zenginleşiyor!

24 Aralık 2021 Cuma 18:06A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin, Doğu Türkistanlıların emeğini sömürerek dehşet bir ekonomik diktatörlük inşa etti. İşçi ücretlerinin çok düşük olduğu Çin’de neredeyse üretim maliyeti diye bir şey yok! Bütün dünyanın fabrikası haline gelen Çin buradan sağladığı kazanç ile her geçen gün gücüne güç katıyor.

Dünyadaki üretim ağını da perişan eden bu ekonomik düzende işçilerin temel yaşam standartları yok! Onlar sadece üretim gücünün dişlilerinden ibaretler. Bu sayede fiyatlar çok düşük olunca kimse kendi ülkesinde üretime kalkışmıyor. Çin bu sayede dünyadaki üretim standardını belirliyor ve tekel oluyor.

Peki bu üretim standardında ezilen işçiler kimler? Çin’in ekonomik sömürü düzeninin temelini oluşturan işçiler Doğu Türkistanlı Müslümanlardan oluşuyor. Hayat hakkı dahi tanınmayan toplama kamplarında gayri insani koşullarda çalışan Müslümanlar verimden düştükleri vakit ise ya ailelerine geri gönderiliyor ya da kısa yoldan katlediliyor!

Çin’in bu sömürü düzenine karşı ise çoğunluğu Müslüman olan ülkelerden ses seda yok! Batı ülkeleri ise kendi çıkarları için bile olsa bu duruma karşı bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. ABD'de Uygurların zorla çalıştırıldığı gerekçesiyle Doğu Türkistan'dan ithalatı yasaklayan karar Biden'ın imzalamasıyla resmen yürürlüğe girdi.

ABD’de tarafından atılan bu adım Çin’in inşa ettiği ekonomik sömürü düzenini etkileyebilir. Eğer ki Çin’den ürün alan ülkeler Çin’in üretim mantığını sorgulayacak adımlar atarsa Doğu Türkistanlıların emeği de sömürü nesnesi olmaktan çıkacaktır. Yeter ki Müslüman kamuoyu siyaseti etkileyecek söylem gücünü oluşturabilsin!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum