1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çin’de hayat çok güzelmiş!
Çin’de hayat çok güzelmiş!

Çin’de hayat çok güzelmiş!

Çin Uluslararası Radyosu, yayımladığı yalan içerikli bir propaganda videosunda, kamplarda yaşayan Doğu Türkistanlıların ülkede çok mutlu olduklarını ve herhangi bir baskıya maruz kalmadıklarını iddia ediyor.

31 Ekim 2020 Cumartesi 12:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin Uluslararası Radyosu, yayımladığı yalan içerikli bir propaganda videosunda, kamplarda yaşayan Doğu Türkistanlı bir ailenin ülkede çok mutlu olduğunu ve refah içinde yaşadığını belirtiyor.
Sözde bir aile planlama çalışanının mutluluğunun anlatıldığı görüntülerde, kamplarda her türlü tesisin olduğu, burada yaşayanların boş zamanlarında spor bile yaptığı söyleniyor. Tabi, bu spor gerçekten neye tekabül ediyorsa artık!
Uygurlu Gulmüre, 8 yaşındaki oğluyla birlikte çok mutluymuş! Okul ve kitaplar için para dahi ödemiyorlarmış, yemekler de ücretsizmiş! Oh ne güzel ülke!
Uygurca yerine Çince eğitim veriliyormuş, böylece iletişim daha kolay olmaya başlamış! Çin’deki sosyal devleti anlayışı da tavan yapmış!
Komünist Çin, tipik kara propagandalarında seviye atlamış durumda. Doğu Türkistan’da yaptığı zulmü gizleyerek sanki bölgede halk çok mutluymuş gibi yalan içerikler üretmeye başladı. Üstelik bir de utanmadan reklamını dahi yapıyor!

Çin Ulusal Radyosu'nun yaptığı paylaşımın altına Doğu Türkistanlı kullanıcılar: Madem hayat çok güzel annemi babamı bana geri verin! Annelerimiz babalarımız nerede? Kayıplarımız nerede? diye yazarak propaganda amaçlı üretilen sahte videoya tepkilerini dile getirdiler. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum