1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Çin zulmünü protestoya polis engeli!
Çin zulmünü protestoya polis engeli!

Çin zulmünü protestoya polis engeli!

Doğu Türkistanlıların Ankara’da gerçekleştirdiği nöbete polisler müdahale etti!

09 Şubat 2021 Salı 14:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Doğu Türkistanlı Müslümanlar, yaşadıkları zulme karşı hakim olan sessizliği delmek için yoğun çaba sarf ediyorlar. Durum o kadar acıklı ki Doğu Türkistanlı Müslümanların yaşadıkları etnik, dini ve kültürel soykırımın engellenmesi bir yana bu yaşananları eleştirmeleri bile imkansız hale getiriliyor.

Doğu Türkistanlılara uygulanan ambargo bir yana ÇKP’nın propagandasını yapan katil sevici isimler sabah akşam TV’lerde ağırlanıp dezenformasyon oluşturmaya devam ediyorlar. Çin’in soykırım politikaları karşısında Türkiye’nin oldukça kötü bir imtihan verdiğini söylemek mümkün ne yazık ki.

Günlerce İstanbul’daki Çin Başkonsolosluğu önünde nöbet eylemi gerçekleştiren Doğu Türkistanlılar bu eylemlerini Ankara’daki Çin Büyükelçiliği önüne taşımıştı. Ankara’daki nöbete ise bugün polis tarafından müdahale edildi.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde mantıksız izahlarla göstericilerin dağılmasını isteyen polis 5 gündür devam eden nöbet için ‘kabak tadı verdi’ ifadesini kullanıyor. Hiçbir taşkınlık yapmadan kaçırılan veya haber alamadıklarını ailelerinin sadece sesini duymak isteyen Doğu Türkistanlılar bu muameleyi Çin’de değil Türkiye’de görüyor üstelik!

Sert bir şekilde müdahale edilen Doğu Türkistanlılardan kaç kişinin göz altına alındığı şuan bilinmiyor. Polisin engellemesi ise Türkiye’de devletin Doğu Türkistan konusunda Avrupa kadar ‘anlayışa’ sahip olmadığının göstergesi olarak tarihe geçti. Kendisini Türk milliyetçisi olarak tanımlayan iktidar ortağı MHP ise bu konuda 'kuzuların sessizliğine' bürünmüş durumda!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum