1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Çin zulmüne Finlandiya kadar ses çıkartmamak!
Çin zulmüne Finlandiya kadar ses çıkartmamak!

Çin zulmüne Finlandiya kadar ses çıkartmamak!

Finlandiya Başbakanı Marin, Çin'in Doğu Türkistanlılara yönelik zulmüne tepki gösterdi.

05 Şubat 2021 Cuma 16:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin’in Doğu Türkistan’da gerçekleştirdiği etnik, kültürel ve dini soykırım artık bütün dünyanın malumu. Herkes Çin’in yaptığı akıl almaz zulümlerin farkında. Geriye ise bu zulme karşı nasıl tavır alındığı kalıyor!

Türkiye’de iktidar partisi ve ittifak ortağı Çin’e karşı açıktan tavır alma yoluna gitmedi. Hükümetin bazı yetkilileri zaman zaman bu konuda eleştirel açıklamalar yapsa da kamuoyunu tatmin edecek bir duruştan söz etmek mümkün değil. Üstelik Çin ile imzalanan ‘suçluların iade anlaşması’ yaşanan zulümlere tepki göstermek bir yana Türkiye’deki Doğu Türkistanlı muhacirleri dahi zor durumda bıraktı.

Türkiye’de durum böyleyken Avrupa’da muhafazakar veya sosyal demokrat çizgideki siyasiler Doğu Türkistan meselesinde açıktan tavır göstermeye devam ediyorlar. Son olarak Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Çin'in insan haklarını ayaklar altına alma ve azınlıkları ezme politikasına uluslararası toplumun göz yummaması gerektiğini ifade ederek "Ticaret ve ekonomi, bu zulümleri görmezden gelmek için haklı gerekçe olamaz." ifadesini kullandı.

basliksiz-017.jpg

Finlandiya’nın ne kültürel ne de dini bir bağı olmayan Doğu Türkistan için gösterdiği bu hassasiyet Türkiye’deki siyasilere ders niteliği taşıyor. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar için hiçbir adım atılmazken Çin’in siyasi ajanlığını yapan rezil tipler, sabah akşam televizyonlarda Çin Komünist Parti propagandası yapıyorlar. Tarih ve insanlık bu konuda Finlandiya Başbakanı’nın insani ve vicdani duruşunu unutmayacak!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum