1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Çin Polisi Doğu Türkistan'da 11 Kişiyi Öldürdü
Çin Polisi Doğu Türkistan'da 11 Kişiyi Öldürdü

Çin Polisi Doğu Türkistan'da 11 Kişiyi Öldürdü

Doğu Türkistan'da polis 11 kişiyi öldürdü. Resmi makamlar, her zaman olduğu üzere, silahlı bir grubun polise saldırdığını, çatışmanın bu sebeple çıktığını iddia etti!

15 Şubat 2014 Cumartesi 15:18A+A-

Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan’ın Aksu vilayetine bağlı Uçturfan kasabasında bir grubun polis devriyesine saldırı düzenlendiği, ardından çıkan çatışmada gruptan 11 kişi hayatını kaybettiği iddia edildi. 

Bölgenin resmi haber portalı Tienşan'ın yerel polis makamlarına dayandırarak verdiği haberde, motosikletli ve arabalı bir grubun polise, rutin devriyesi sırasında saldırdığı savunuldu. Bunun üzerine emniyet güçlerinin açtığı ateşte 8 kişinin vurularak öldürüldüğü, 3 kişinin ise patlamalar sırasında hayatını kaybettiği kaydedildi. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri hakkında bilgi verilmedi.

Öğlen saatlerinde meydana gelen olay sonucu şüpheli olduğu belirlenen bir kişi gözaltına alınırken, ikisi polis dört kişinin de yaralandığı belirtildi.

Polis, "araçlarında çok sayıda patlayıcı madde bulunan" şüphelilerin, "ellerinde bıçaklarla kendilerine saldırdığını" öne sürdü. Bölgede son olarak 24 Ocak'ta bir grubun polisin üzerine patlayıcı attığı iddia edilmiş, çıkan çatışmada altı kişi hayatını kaybetmişti.

Aksu vilayetinde 17 Aralık'ta da polisin, "Hasan İsmail adlı kişiyi ararken, ona bağlı olduğu iddia edilen bir grup tarafından saldırıya uğradığı" savunulmuş ve çıkan çatışmada ikisi polis 16 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT