1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Çin, Doğu Türkistan’ı ileriye taşıyabilecek isimleri özellikle hedef alıyor
Çin, Doğu Türkistan’ı ileriye taşıyabilecek isimleri özellikle hedef alıyor

Çin, Doğu Türkistan’ı ileriye taşıyabilecek isimleri özellikle hedef alıyor

Müslüman Uygur toplumunu ileri götürebilecek tüm aydınlar Çin tarafından toplama kamplarına sürülerek etkisiz kılınmaya çalışılıyor. Çin, Doğu Türkistan'ın özellikle beyin takımını hedef alıyor.

08 Ocak 2021 Cuma 16:14A+A-

Batılı ülkeler tarafından IŞİD’in Suriye’de birincil derecede öncelikli tehdit konseptine oturtulmasından istifade eden Çin, bu süreçte Doğu Türkistan İslami Hareketi’ni de terör listesine sokmayı başarmıştı. Çin bu durumu kullanarak, Doğu Türkistan'da Müslüman Uygurlara karşı baskı politikalarını arttırdı.

Geçtiğimiz yıl, “terör örgütü” olduğunu kanıtlayacak yeterli delil olmadığı için ABD bu hareketi terör listesinden çıkardı.

Sınırları adeta demir yumrukla korunan, tabiri caize “kuş bile uçurmayan' Çin, binlerce Doğu Türkistanlının ülkeden kaçarak Suriye'de çeşitli gruplarda savaştığını iddia ediyor ve bu iddiaya yaslanarak kendince uluslararası zeminde “terörle mücadele ettiği” imajını çizmeye çalışıyor.

Gzt.com sitesi Çin'in “radikalizm ile mücadele” adı altında Doğu Türkistan'ın kritik isimlerine karşı attığı adımların perde arkasını sürecin en net tanıklarından birisi olan Ferhat Kurban Tanrıdağlı ile konuştu.

Konuşmayı aşağıdaki videoyu tıklayarak izleyebilir veya dinleyebilirsiniz:

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum