1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çillioğlu Cinayetinde Tümgeneral Şüpheli
Çillioğlu Cinayetinde Tümgeneral Şüpheli

Çillioğlu Cinayetinde Tümgeneral Şüpheli

Şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Albay Kazım Çillioğlu soruşturmasında çarpıcı bir gelişme daha yaşandı.

26 Eylül 2013 Perşembe 12:46A+A-

Helin Şahin'in haberi:

Savcılığa ifade veren Çörten, “Olay günü Çillioğlu’yla odamda toplantı yaptık. Bir dosya üzerinde görüştük. Sonra kendisini sordum. Dairesinde dediler. Sonra gördük ki ölmüş” dedi.

Tunceli Jandarma Alay Komutanı iken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Albay Kazım Çillioğlu soruşturmasında çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. 2011 yılında İzmir İl Jandarma Komutanlığı’nda bir traktör kasası dolu evrağı imha ettirdiği iddia edilen eski Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı emekli Tümgeneral Mehmet Çörten’in, Çillioğlu soruşturması kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verdiği ortaya çıktı. Çörten’in gizlice imha ettirdiği evrakların, Çillioğlu ile ilgili olduğu iddia edilmişti.

Emekli olmadan önce

Çillioğlu cinayetiyle ilgili Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve Bozo kod adlı Yusuf Geyik’ten sonraki şüpheli sıfatıyla hakkında soruşturma yürütülen emekli Tümgeneral Çörten’in, emekli olmadan önce Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdiği öğrenildi. Çillioğlu’nun öldüğü dönemde Binbaşı rütbesiyle Tunceli İl Jandarma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinde bulunan Çörten’in hakkındaki iddiaları reddettiği ifade edildi. Çörten, bu ifade verme işleminin ardından 2013 Yüksek Askeri Şura Toplantısı’nda emekliye sevkedildi.

Cinayetin perde arkasını bilir

Emekli Tümgeneral Çörten, dosyadaki tanık beyanlarındaki “Mehmet Çörten ile Kazım Çillioğlu olay günü tartıştılar. Daha öncesinde de sık sık tartışırlardı. Çillioğlu, terörle mücadelede daha aktif olmaları gerektiğini söylerken, Çörten bu durumdan rahatsız olurdu. Çillioğlu öldükten sonra olay yerine ilk giden Çörten’di. O bu cinayetin perde arkasını biliyor” iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Toplantı yaptık, sonra da öldü

Çörten’in savcılığa, “Olay günü Albay Çillioğlu ile odamda bir toplantı yaptık. Bir dosya üzerinde görüştük. Daha sonra kendisini sorduğum personel, Albayın dairesinde istirahat ettiğini ifade ettiler. Ancak sonra gördük ki ölmüş” ifadelerinde bulundu. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında o dönem Tunceli’de görev yapmış asker, emniyet, adliye ve sağlık personelinin yer aldığı yaklaşık bin kişinin ifadesinin alındığı belirtildi.

2011’DE EVRAK İMHA ETTİRDİ İDDİASI

Emekli Tümgeneral Mehmet Çörten’in ismi, 25 Mayıs 2011 günü Albay Çillioğlu’nun mezarının açılması kararından hemen önce İzmir’de belge imha ettirdiği iddiasıyla gündeme gelmişti. Çörten’in, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Muş İl Jandarma komutanlıklarına bağlı 200’e yakın jandarma karakolu ve tüm karargahlarda arşivlenen istihbarat evrakları arasından kendisini zor durumda bırakacak tüm evrakları İzmir’de getirttiği ve orada başında bizzat durarak bir traktör dolusu evrağı imha ettirdiği iddi edilmişti. Evrakların bazılarının Çillioğlu cinayetiyle ilgili olduğu öne sürülmüştü.

STAR

 

HABERE YORUM KAT