1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Çıldırmış bir molla görmek isterseniz…!
Çıldırmış bir molla görmek isterseniz…!

Çıldırmış bir molla görmek isterseniz…!

İran devlet televizyonları, yaptığı yayınlarda uydurma hikayeler üzerinden propagandaya devam ediyor.

13 Ekim 2020 Salı 21:20A+A-

HAKSÖZ HABER

İran devlet televizyonları halka akıl ve mantık dışı propagandalar yapmaya devam ediyor. 

Son olarak bir molla devlet televizyonundaki bir programda Hz. Fatıma ve Cebrail hakkında yalan ve iftiralarla dolu akla hayale gelmez, uydurmaların da ötesinde bir hikaye anlattı. Molla yalan söylerken o kadar rahat tavırlar içerisinde davranıyor ki her gün halka ve hakka karşı yalan söylediği bariz bir şekilde belli oluyor.

İran’ın edebiyatı dünyanın sayılı nitelikte edebiyatlarından birisi bu bir gerçek! Acaba bu gerçek nasıl oluştu diye merak ediyorsanız İran’ın uydurma hikâyeci mollalarına bakabilirsiniz.

İran edebiyatı uzun bir süredir durağandı. Mollalar bu durağanlığı harekete geçirme noktasında marifetlerini uydurdukları hikâyelerle aşacaklar gibi görünüyor. Dünya edebiyat literatürü daha iyi daha yeni ne olabilir diye bekleyedursun, İran mollaları insanları şaşırtmayı her defasında başarıyor.

Bu defa da Mehdi Bekleyenler Enstitüsü Müdürü Molla Muhammed Şecai aklın alamayacağı, tarihe sığamayacak, kurmaca ve uydurmanın da ötesinde hikâyeler anlattı.

Molla’nın iftiralarla ve yalanlarla dolu konuşmasının satır başları şu şekilde.

“Hz Peygamberin doğumu esnasında Kisra sarayından yıkılan 14 burç, kendisinden 14 asır sonra gelen İran devrimine işaret ediyordu” diyen Molla Şecai uydurmalarına devam ederek “Hz. Cebrail peygamber vefat ettikten sonra 3 ay Hz. Fatıma’nın hizmetinde bulundu. Bu vakitlerde Hz. Fatıma’ya İran devrimini müjdeledi, İranlılar gelecek diyerek de Hz Fatıma’ya umut verdi” diyor ve ekliyor “Peygamber devrinden beri İslam tarihinde güzel bir haber yok, İslam tarihindeki ilk güzel haber İran devrimidir”.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum