1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cihaner ve Berk, Hakim Karşısına Çıkıyor
Cihaner ve Berk, Hakim Karşısına Çıkıyor

Cihaner ve Berk, Hakim Karşısına Çıkıyor

İlhan Cihaner ile Saldıray Berk “terör örgütü üyeliği”nden 15 Haziran’da Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde hakim karşısına çıkacak.

12 Nisan 2012 Perşembe 00:23A+A-

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile aralarında emekli Orgeneral Saldıray Berk’in de bulunduğu 14 sanık, “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla 15 Haziran’da Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, eski Erzincan Başsavcısı olan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile aralarında emekli Orgeneral Saldıray Berk’in de bulunduğu 14 sanık hakkındaki Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen iddianameyi kabul etti. İlhan Cihaner, Erzincan’daki faaliyetleri nedeniyle aralarında emekli Orgeneral Saldıray Berk’in de bulunduğu 14 sanık ile “Ergenekon terör örgütüne üye olma, resmi belgede sahtecililik, birden fazla kişi ile tehdit, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme” suçlarından Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde daha önce yargılanmış, Daire, Cihaner hakkında, Hakim ve Savcılar Kanunu’na göre “izin alınmadan” soruşturma yapılıp dava açıldığına karar vererek, gerekli iznin alınması için dosyayı Adalet Bakanlığı’na göndermişti.

Son olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelen iddianame, başsavcılık aracılığıyla Yargıtay 11. Ceza Dairesi’ne gönderildi. Daire, Cihaner ve Berk’in de aralarında bulunduğu sanıklar hakkındaki iddianameyi kabul etti. İlhan Cihaner, aralarında emekli Orgeneral Saldıray Berk’in de bulunduğu 14 kişiyle birlikte 15 Haziran’da Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde yargılanacak.

 

HABERE YORUM KAT