1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’ye düşen telin değil özürdür!
CHP’ye düşen telin değil özürdür!

CHP’ye düşen telin değil özürdür!

1938 senesinde Erzincan’da gerçekleşen katliamı kınayanların arasında CHP’nin de olması kafalarda soru işaretleri oluşturdu!

10 Ağustos 2021 Salı 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

6 Ağustos 1938 tarihinde Erzincan’ın Kılıçkaya Köyü, Zini (ya da Zeyni) Gediği'nde 95 (ya da 97) köylü Kemalist rejim tarafından katledildi. Dersim Katliamı’nın bir devamı olan bu katliam köylülerin topluca kurşuna dizilmesi sonucunda gerçekleşti.

Dersim’de yaşananların dahi hesabı sorulamamışken Dersim ile ilişkili katliamlar kamuoyu tarafından doğru düzgün bilinmiyor bile. Kemalist rejimin Sünni, Alevi demedin gerçekleştirdiği katliamlar Türkiye’nin karanlık tarihini oluşturuyor.

Zini Gediği Katliamı’nın yıl dönümünde yaşananları kınamak için bir araya gelenler ise olayın trajik boyutunu artıran cinsten. 1938 senesinde Türkiye tek adam ve tek parti rejimi altındayken gerçekleşen Zini Gediği Katliamı'nın bir numaralı sorumlusu dönemin tek adamı ve tek partisiyken bugün katliamı kınayanlar arasında CHP’nin de olması oldukça şaşırtıcı.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali gerçekleştirdiği katliam sebebiyle özür dilemeyen ve hukuki hiçbir yaptırıma maruz kalmayan CHP, yaşananların kendisi ile hiçbir alakası yok gibi katliamı telin etmiş! 

CHP Erzincan il örgütünün de katıldığı anma programı tutarsızlıklar içinde gerçekleştirilmiş olmalı. Katledilen ile katleden aynı safta katliamı kınayınca insan şaşırmadan edemiyor! 

CHP’nin “çaktırmadan” kendisini temize çıkarmaya çalıştığı düşünülebilir. Peki, anma programını CHP ile birlikte gerçekleştirmekte bir beis görmeyenlere ne demek lazım? Katilin adını anmadan katliamı kınamak... İnsan ne diyeceğini şaşırıyor gerçekten!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum