1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP: Şeyh Hazretlerine ‘Derin Bağlılık’ İlettik
CHP: Şeyh Hazretlerine ‘Derin Bağlılık’ İlettik

CHP: Şeyh Hazretlerine ‘Derin Bağlılık’ İlettik

CHP heyeti, Sisi’nin destekçisi El Ezher Şeyhi Tayyip ile görüştü: “Şeyh hazretlerine halkımızın derin bağlılığını ilettik!”

13 Eylül 2013 Cuma 11:44A+A-

LOĞOGLU İLE KORUTÜRK DARBE YANLISI EL EZHER ŞEYHİNİ ZİYARET ETTİ

Cuntanın kurduğu hükümetin daveti ile Mısır’a giden CHP heyetinin dünkü durağı, darbe yönetimine verdiği destekle ön plana çıkan bir isim oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, darbeci general Abdülfettah El Sisi’nin en büyük destekçisi Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib ile görüştü.

‘Büyüklüğünü gösterdi’

Tayyib’in makamında gerçekleşen görüşmenin ardından Loğoğlu, Tayyib’e atfen, “Şeyh hazretlerinin heyetimizi kabulü çok önemli bir olaydır. Ben kendisine buradan, bu inceliği, bu gönül büyüklüğünü gösterdiği için teşekkür ederim” dedi.

‘Şeyh hazretleri güç verdi’

Ezher Şeyhi Tayyib’e, Türk halkının kendisine ve temsil ettiği kuruma, “büyük saygısını, derin bağlılığını” ilettiklerini vurgulayan Loğoğlu, “Şeyh hazretleri bizim yaptığımız gibi Türkiye-Mısır ilişkilerine büyük önem verdiğini defalarca vurguladı. Biz bundan ayrıca büyük mutluluk duyduk, çünkü biz de aynı şekilde Mısır ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

CHP heyeti Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın siyasi kanadı yetkililerinden Amr Derrac, Muhammed Amr Bişr ve Düstur Partisi temsilcileriyle de bir araya geldi. Heyet İstiklal Akımı Partisi’ni de ziyaret etti. Görüşmeye ilişkin bilgi veren CHP’li vekil Korutürk, “Erdoğan’a yönelik eleştirileri oldu. Biz de ‘Sizin tüm siyasetçilerinize saygıyla yaklaşıyoruz. Sizden de Türkiye’nin başbakanına saygı göstermenizi bekleriz’ dedik” ifadelerini kullandı.

Star

HABERE YORUM KAT

2 Yorum