1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’nin “atom karıncası” seçilemedi
CHP’nin “atom karıncası” seçilemedi

CHP’nin “atom karıncası” seçilemedi

CHP’nin ilk başörtülü milletvekili olarak pazarlanıyordu ama seçilemeyecek bir sıradan aday gösterilmişti. “Atom karınca” Meclis’e giremedi.

15 Mayıs 2023 Pazartesi 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP’nin İstanbul milletvekili adaylarından avukat Sevgi Kılıç, Meclis’e giremedi. Kılıç, “CHP’nin ilk başörtülü vekili olacak!” diye pazarlanıyor ve hassaten muhafazakâr-dindar kesimlerin yaşadığı mahallelerde ev ev, sokak sokak seçim çalışması yapıyor, dindar kadınları CHP’ye oy verme konusunda ikna etmeye çalışıyordu.

Sahadaki çalışmaları o kadar öne çıktı ki Kemal Kılıçdaroğlu kendisinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Sevgi Kılıç’ı takdir etti ve “O bizim atom karıncamız.” diyerek iltifat etti.

Yazık ki bunca çalışma Sevgi Kılıç’ın seçilmesini sağlamadı. Çünkü CHP, bu hanımefendiyi oldukça riskli bir sıradan aday göstermişti. Seçilebilmesi için gerçekten de muhafazakâr-dindar kesimlerin oyunu alması gereken bir sıradan.

Türkiye’de din düşmanlığı ve başörtüsü yasaklarının müsebbibi resmî ideolojinin en kararlı savunucusu CHP’nin değiştiğini göstermek için bütün enerjisini harcayan Sevgi Kılıç, dindarlardan oy toplayamadı ve böylece seçilemedi. Kılıç’ın seçilemeyecek bir sıradan aday gösterilmesi sosyal medya kullanıcıları tarafından “vitrin mankeni”, “kullanışlı aparatçik” gibi yorumlarla değerlendirildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum