1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’liler Esedçilikte Vites Yükseltti!
CHP’liler Esedçilikte Vites Yükseltti!

CHP’liler Esedçilikte Vites Yükseltti!

​​​​​​​Taksim’de Özgür Suriye bayağı açılmasını eleştiren CHP’li Ünal Çeviköz bunun Suriye rejimi karşıtı faaliyetlere izin verildiği anlamına geldiğini söylemiş!

02 Ocak 2019 Çarşamba 18:56A+A-

HAKSÖZ HABER

Taksim Meydanı’nda yılbaşı gecesi eğlenmek için toplanan güruhun arasına katılan birkaç Suriyeli serserinin bayrak açarak hoplayıp zıplaması gündemde tartışılmaya devam ediyor. Bilindiği üzere 2 gündür ırkçı çevrelerin dillerine doladıkları görüntüler bilhassa sosyal medyada ahlak ve vicdan yoksunu yaklaşımlara malzeme olmuştu. Yılbaşı kutlamayı neredeyse ibadet sayan ve buna karşı çıkan İslami kesimi yobazlıkla, gericilikle suçlayan çevreler bir avuç Suriyelinin densizliği üzerinden adeta kıyameti kopartıyor ve Esed vahşetinden kaçıp Türkiye’ye sığınan milyonlarca mazlumu hedef gösteren yorumlar yapıyorlar.

Ama bu görüntülere en ilginç tepkinin CHP’den geldiğine kuşku yok! CHP Genel Başkan yardımcısı eski büyükelçi Ünal Çeviköz Taksim’de Özgür Suriye Bayrağı açılmasının Suriye rejimine karşı bir saldırganlık olduğunu söylemiş!  Çeviköz Meclise bir araştırma önergesi vererek bu ‘vahim olay’ın araştırılıp, soruşturulmasını talep etmiş!

Çeviköz tarafından TBMM Başkanlığına verilen araştırma önergesinin gerekçesinde; Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi boyunca milli kutlamalara, toplumsal olaylara ev sahipliği yaptığı belirtilerek "Uluslararası bilinirliği olan Taksim Meydanı'nda, Suriye rejimine muhalif kişiler tarafından ‘Özgür Suriye Ordusuna' ait bayrağın açılması vesilesiyle Suriye rejimi karşıtı faaliyetlere izin verilmiştir" denmiş.

Çeviköz, önergesinde şunları söylemiş: “Tek adam rejimi ÖSO ile yan yana gelerek, TSK'nın ve Türkiye'nin itibarına gölge düşürmektedir. Taksim'de yaşanan bu olay, Türkiye'nin Astana'da üstlendiği görevi ve Türkiye tarafından da desteklenen Suriye'de yeni Anayasa hazırlama sürecini tehlikeye atmaktadır. 31 Aralık 2018 tarihinde, Taksim Meydanı'nda Suriye rejimine muhalif kişiler tarafından ‘Özgür Suriye Ordusuna' ait bayrağın açılması vesilesiyle Suriye rejimi karşıtı faaliyetlere Türkiye toprakları üzerinde izin verilmesi olayına ilişkin sorumluların araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını teklif ederiz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz bununla da yetinmeyerek Meclis'te ayrı bir araştırma komisyonu daha kurularak söz konusu olaylara konu olan güvenlik zafiyetinin sorumlularının da tespit edilmesini istemiş!

Ne ilginç değil mi? Esedçiliklerini artık örtülü falan yapmıyor, açıktan ilan ediyorlar. Kılıf da hazır, Suriye rejimi karşıtı faaliyetler! Sistematik insanlık suçları işlemiş ve halen de işlemekte olan bir katliam çetesine meşru devlet muamelesi yapılmasını talep ediyorlar!

Bu arada aman yanlış anlaşılmasın, CHP’li Çeviköz’ün “tek adam rejimi” ifadesiyle eleştirdiği kişi Tayyip Erdoğan oluyor.  Yoksa CHP’lilerin yüz binlerce insanı katletmiş, babadan oğula diktatörlük rejimiyle Suriye’yi tahakküm altında tutan Beşşar Esed katiline diyecekleri hiçbir şey yok! Bilakis tüm CHP’liler gibi Çeviköz de muhtemelen Esed’i seviyor, en azından ‘ülkesi için yaptıkları’ndan ötürü saygı duyuyordur!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum