1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP’li İzmit Belediyesi’nin Ensar Vakfı hazımsızlığı
CHP’li İzmit Belediyesi’nin Ensar Vakfı hazımsızlığı

CHP’li İzmit Belediyesi’nin Ensar Vakfı hazımsızlığı

Kocaeli’nin merkez İzmit ilçesinde belediye başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz ilçedeki İslami kuruluşlara karşı hazımsızlığını belli eden CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet, bu kez de Ensar Vakfı’nı hedef tahtasına koydu.

23 Aralık 2020 Çarşamba 23:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

Daha önce Nevzat Doğan döneminde Ensar Vakfı’na tahsis edilen "Nebi Güdük Gençlik Merkezi"nin kapısına kilit vurmaya çalışırken İslami kuruluşların ortak direnciyle karşılaşan CHP’li belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, mahkemeden de umduğunu bulamamış ve "Nebi Güdük Gençlik Merkezi"nin kapatılması ısrarından geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Fatma Kaplan Hürriyet ve ekibi bu kez de Pembe Köşk binasının 10 yıllığına Ensar Vakfı’na verilmesinden ötürü hazımsızlık yaşıyor. Üstelik Pembe Köşk binası başkanı olduğu İzmit belediyesinin yetki alanında değil, aksine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin denetiminde.

Yaşanan gelişmeler üzerine Ensar Vakfı Kocaeli Şubesi bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ensar Vakfı; insanımızın maneviyatını güçlendirmek ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1979 yılında kurulmuş ve kurulduğu günden bugüne dek binlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye burs ve yurt imkanı sunmuş bir vakıftır.

Halen Türkiye genelinde onlarca şubesi ile hizmet vermekte olan vakfımız, daha kaliteli ve verimli hizmet sunabilmek için son yıllarda belirli alanlarda uzmanlaşma yolunu tercih etmiş, "din ve ahlak eğitimi" ile "değerler eğitimi" konusunu ulusal ve uluslararası düzeyde amaç edinmiştir.

Vakfımız, bu alanlarda teorik ve pratik çalışmalar yapmak, araştırma yapanları desteklemek, öğretmen ve öğretmen adayları ile üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlamak gayretindedir.

Aynı zamanda, öğrencilerimiz için vakfımız bünyesinde nitelikli temel İslami ilimler ve ictimai ilimler alanlarında da eğitim seminerleri düzenlenmektedir.

İzmit eski Belediye Başkanı Sayın Nevzat Doğan döneminde İzmit merkezindeki bir binayı "Nebi Güdük Gençlik Merkezi" adı ile ve yukarıdaki amaçlarla kullanılmak üzere Ensar Vakfı Kocaeli Şubemize tahsis edilmişti.

31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Şubemize tahsis edilen Nebi Güdük Gençlik Merkezini hukuksuz olarak, protokolü iptal bahanesiyle kullanımını engellemiştir. Vakfımız dün olduğu gibi bugün de her türlü ahlaksızlık ve hukuksuzluğun karşısında Türkiye gençliğine hizmet etmeye devam edecektir.

Yapılan Hukuksuzluğa karşı yerel İdari Mahkemede dava açılmış ve Mahkeme Tahsis Protokolünün İptal edilmesini haksız bulmuştur. İzmit Belediyesi İstanbul Bölge İdare Mahkemesinde İstinaf talebinde bulunmuştur. İzmit Belediyesinin İstinaf başvurusunu reddederek Belediye Başkanlığının hukuksuzluğuna dur demiştir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit'in Hacı Hasan Mahallesi'nde bulunan Pembe Köşk'ü de gençlerimizin hizmetinde kullanılmak üzere geçtiğimiz günlerde Vakfımızın Kocaeli Şubesine tahsis etmiştir.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın ve Belediye Meclisine teşekkür ediyoruz.

Yapılan işlemin hukuka uygun olduğunu, bir bardak suda fırtına koparmak isteyenlerin saldırıları karşısında her türlü siyasi mülahazalardan uzak olarak sivil toplum hizmetlerimize devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum