1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. CHP’li Ekrem İmamoğlu İşçi Kıyımına Devam Ediyor: 238 kişi Daha İşini Kaybetti
CHP’li Ekrem İmamoğlu İşçi Kıyımına Devam Ediyor: 238 kişi Daha İşini Kaybetti

CHP’li Ekrem İmamoğlu İşçi Kıyımına Devam Ediyor: 238 kişi Daha İşini Kaybetti

​​​​​​​İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarmalar devam ediyor. MEDYA A.Ş. ve BELTUR'dan sonra İSPARK'ta da hiçbir gerekçe gösterilmeden 238 kişinin işine son verildi. İBB, işine son verdiği kişilere SMS göndermekle yetindi.

29 Ağustos 2019 Perşembe 02:42A+A-

Seçim vaatleri sırasında "kimsenin ekmeğiyle oynanmayacak" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başkan seçildikten sonra işten çıkarmalara başladı.

İBB Başkanı İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde İBB'nin iştirak şirketlerinden olan MEDYA A.Ş.'de 50'ye yakın gazeteciyi işten çıkararak tepkileri üzerine toplamıştı. İmamoğlu yönetimi dün de aldığı bir kararla belediye iştiraklarından olan BELTUR'da çalışan 175 kişinin işine gönderdiği SMS ile hiçbir gerekçe göstermeden son vermişti.

MEDYA A.Ş. ve BELTUR'dan sonra belediye iştiraki İSPARK'tan da bugün 238 kişinin işine son verildi. İSPARK'tan da işine son verilenlere öncekilerde olduğu gibi hiçbir gerekçe gösterilmeden sadece SMS gönderildi.

İşçilere gönderilen SMS'te "Genel Müdürlük makamının 28.08.2019 tarihli talimat yazısı gereğince görülen lüzum üzerine; İş Sözleşmeniz 4875 sayılı İş Kanununun 17. maddesi çerçevesinde tüm yasal haklarınız ödenerek 28.08.2019 tarihi itibariyle feshedilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Haber 7

HABERE YORUM KAT

2 Yorum