1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP'den Özgür Gündem Sanıklarına Ziyaret
CHP'den Özgür Gündem Sanıklarına Ziyaret

CHP'den Özgür Gündem Sanıklarına Ziyaret

CHP'li heyet Özgür Gündem'e destek kampanyasına katıldıktan sonra örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan üç ismi ziyaret etti.

26 Haziran 2016 Pazar 17:31A+A-

CHP'den bir heyet, Özgür Gündem gazetesinin bir günlük genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihte yapılan yayınlarda "terör örgütü propagandası" yaptıkları iddiasıyla tutuklanan gazeteci Erol Önderoğlu, yazar Ahmet Nesin ve Prof. Dr. Şebnem Korur'u cezaevinde ziyaret etti.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, ziyaretin 24 Haziran'da gerçekleştiği belirtilerek, heyette Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, İstanbul milletvekilleri Selina Doğan ve Sezgin Tanrıkulu, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in yer aldığı bildirildi.

Selina Doğan'ın sadece Bakırköy Cezaevini ziyaret ettiği, heyetteki diğer isimlerin ise hem Bakırköy hem de Metris cezaevlerine gittiği vurgulanarak, görüşmede Önderoğlu, Nesin ve Korur'un cezaevi koşullarından rahatsızlık duyduğu, kendileriyle birlikte tüm tutuklu ve mahkumların cezaevi koşullarının iyileştirilmesini istedikleri ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum