1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP ve HDP Faşizmi Maraş'ta!
CHP ve HDP Faşizmi Maraş'ta!

CHP ve HDP Faşizmi Maraş'ta!

Suriye halkına olan düşmanlıklarını her fırsatta göstermekten imtina etmeyen CHP ve HDP bu sefer de Kahramanmaraş'ta Suriyeli muhacirler için yapılacak kampı engellemeye çalışıyor.

28 Mart 2016 Pazartesi 12:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

CHP Milletvekili Hüseyin Çomak, çadırkent inşaatına engel olmak için kadınları eyleme çağırırken yapılacak çadır kentin huzuru bozacağını iddia ederek kültür ve ahlak anlayışı bakımından farklı olduklarını söylemiş. Çomak doğru söylemiş. Bu faşist zihniyetle aynı kültür ve ahlaka sahip olmak mümkün mü? Esed’i başından itibaren destekleyen CHP’nin mağdur durumundaki mültecilere dahi tahammül etmemesi düşmanlığının boyutlarını göstermesi açısından önemli.

Faşistlikte CHP’yi yalnız bırakmamakta kararlı olan HDP de bu utanç verici eylemde yer alırken Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul da Suriyeli muhacirler için yapılacak çadır kenti istemediklerini söylerken Çomak’ın şu ifadesi ise insanlıkdışı eylemlerine “halk karşı” imajı vermek için hangi taktiği kullandıklarını açık bir şekilde ortaya koyuyor: "Kadınlarımız ve ileri yaştaki erkeklerimiz gelsin burada günlerce otursun, mücadele etsin, buraya Suriyelilerin yerleşmesine engel olsunlar”

HABERE YORUM KAT

3 Yorum