1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP Tutarsız; Peki, Atatürkçülük Üzerinden Eleştirenler Samimi mi?
CHP Tutarsız; Peki, Atatürkçülük Üzerinden Eleştirenler Samimi mi?

CHP Tutarsız; Peki, Atatürkçülük Üzerinden Eleştirenler Samimi mi?

CHP’yi Atatürk’ün mirası, idealleri, siyaseti üzerinden teste tabi tutmak AK Parti’ye mi kaldı? Sığınmacı söylemi artık terk etmek gerekmiyor mu? 

18 Ocak 2018 Perşembe 12:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hakan Albayrak iktidar çevrelerinde son dönemde giderek artan Mustafa Kemal’i referans alma, Mustafa Kemal’e sığınma söylemlerinin tutarsızlığına dikkat çekiyor. Afrin başlıklı yazısının sonunda bu konuya da değinen H. Albayrak şunları söylüyor:

 

KAFTANCIOĞLU VE 'ATATÜRK'ÜN KEMİKLERİ'

AK Partili yönetici ve milletvekillerinin CHP İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Canan Kaftancıoğlu’nu “Gezi”ciliğinden yahut 15 Temmuz direnişine antipatisinden ötürü eleştirmeleri tabiidir; bunda sıkıntı yok.

“Atatürk’ün kemikleri sızlıyor”, “Mustafa Kemal’in kurduğu parti ne hale geldi?” türünden serzenişlerinde ise sıkıntı çok.

“Atatürkçülük”ün derdi yine AK Parti’yi gerdi…

Son zamanlarda sıkça rastladığımız bir durum ama ben hâlâ alışamadım.

 

Hakan Albayrak’ın kısa ve özlü bir biçimde dile getirdiği üzere gerçekten de alışılmaması gereken bir garabet var ortada. Merak ediyoruz; CHP İstanbul il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu hadisesi ile birlikte bir kez daha yoğunlaşan bu tür söylemlerle varılmak istenen yer neresidir? AK Parti Atatürkçülük liginde top koşturmaya razı mı?

 

Bilinmeli ki, CHP’ye bir iki fiske daha vurma adına takınılan bu tutum sahibine bir şey kazandırmayacağı gibi, savrulma riskine de açık olmak demektir.

 

Karşı tarafın çelişkisini vurgulama sadedinde dillendirilen bu söylemler bu tarafın çelişkisini, hem de bariz biçimde yansıtmıyor mu?

 

İnanmadığınız, sahiplenmediğiniz, asla sempati duymadığınız bir şahsiyeti referans göstererek rakibinizi hırpalamayı kalkmanız belki kısmen de olsa rakibinizi  yıpratmaya yarayabilir ama sizi asla saygın kılmaz!  

HABERE YORUM KAT

1 Yorum