1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP Trabzon İl Örgütü İstifa Etti
CHP Trabzon İl Örgütü İstifa Etti

CHP Trabzon İl Örgütü İstifa Etti

Kontenjan uygulamasını protesto eden CHP Trabzon İl ve ilçe örgütü yöneticileri görevlerinden istifa etti. Volkan Canalioğlu dışındaki milletvekili aday adayları da adaylıktan çekildi.

17 Mart 2015 Salı 14:10A+A-

CHP'nin Trabzon'da birinci sıra milletvekili adayını önseçim yapmadan kontenjanla belirleme kararını protesto eden il ve ilçe yönetimleri istifa etti.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, parti binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, partilerindeki milletvekili adaylarını belirlemede kontenjan uygulamasına tepki amacıyla kendisinin yanı sıra partisinin il ve ilçe yönetimleri olarak görevlerinden istifa ettiklerini belirtti.

Uzun, aynı nedenle CHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Volkan Canalioğlu dışındaki tüm milletvekili aday adaylarının da adaylıktan çekildiğini kaydetti.

Sabah saatlerinde eylem vardı

Kontenjan uygulamasını protesto eden bir grup da sabah erken saatlerde İl Başkanlığı binasını işgal etti.

Duvarlara "Trabzon CHP direniş değil, diriliş", "Örgütün partisine örgüt el koydu" yazılı dövizler asan grup, binadaki asansör ve merdivenlerin girişine masa ve sandalyelerle barikat kurdu. Yöneticilerin içeri girmesine izin vermeyen gruptakiler, CHP İl Başkanı Güzide Uzun ve beraberindeki yöneticilerle milletvekili aday adayı Yavuz Karan'ı içeri almadı.

Gruptakilerden CHP Araklı İlçe Başkanı Osman Demir, kontenjan uygulamasına karşı olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT