1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP seçim yasaklarından hemen önce ağzındaki baklayı çıkardı!
CHP seçim yasaklarından hemen önce ağzındaki baklayı çıkardı!

CHP seçim yasaklarından hemen önce ağzındaki baklayı çıkardı!

CHP seçim yasakları başlamadan önce “asil kana” vurgu yapan son videosunu yayımladı.

27 Mayıs 2023 Cumartesi 21:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçime saatler kaldı. Artık partiler hazırlıklarını bitirmek üzere son kozlarını oynuyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi de seçim yasakları başlamadan önce son videosunu yayınladı.

Atatürk vurgulu videoda gençliğe hitabeden bir kısım Atatürk okuyormuş gibi animasyonla canlandırıldı.

"Yüz yıl içinde iktidar sahibi olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Millet fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istiklalinin evladı, işte bu ahval şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."

Ardından ise sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu alıyor:

"Unutma! Umudunu kırmak ve seni istikbalinden vazgeçirmek isteyen düşmanlar ilelebet mevcut olacaktır. Senin vazifen, korkuyu cesarete, gafleti adalete, nefreti sevgiye dönüştürmek olmalıdır. Şayet bir gün çaresiz kalırsan, bir kurtarıcı bekleme, kurtarıcı sen ol. O yüzden ayağa kalk Türkiye'm. Omuz omuza sandığa koş. Sadece bir adım kaldı. Mutlaka ama mutlaka kazanacağız."

Türkiye’yi karanlığa boğan zihniyet seçim propagandasını asil kan vurgusu yaparak ideolojik konumunu herkese hatırlatmış oldu. Müslim gayrimüslüm demeden milyonlarca insana reva görülen zulmün vücut bulmuş hali "asil kan" retoriğidir. Bunu en iyi bilen halkların başında da Kürtler gelir... “Asil kan” denilerek Türkiye’yi bitmek bilmez bir çatışmanın içine sokanlar bir yandan ise sevgi ve adalet vurgusu yapmaktan çekinmiyorlar.

CHP, CHP gibi görünmeyerek kazanmaya çalıştığı seçimin ilk turunda dersini alınca elindeki bütün kozları oynamaya başladı. Atatürklü seçim videosu Kemalist hamasetin en acıklı yanını gösteriyor. Kaybetmeye çok yakınken Anıtkabir’i hatırlamak oldukça ibretlik olmuş. Bari sevgi ve adaleti tutarsızlıklarınıza alet etmeyin!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

10 Yorum