1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP Muhacir Kardeşlerimize Düşmanlığa Devam Ediyor
CHP Muhacir Kardeşlerimize Düşmanlığa Devam Ediyor

CHP Muhacir Kardeşlerimize Düşmanlığa Devam Ediyor

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer kentte yaşayan 300 bin Suriyeli ile ilgili “Suriyelilere bütçemden yardım yapmam. Kendi elimizle kendi vatandaşımıza zulüm ediyoruz” dedi.

23 Haziran 2019 Pazar 12:00A+A-

CHP Muhacir Kardeşlerimize Düşmanlığa Devam Ediyor. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Mersin’de İl Göç İdaresi’ne gelerek kayıt yaptırmak isteyen Suriyeli muhacirlerle alakalı “Ben Suriyelilere bütçemden yardım yapmam” diyerek düşmanlığını ortaya koydu.

Esed rejimi ve destekçilerinin zulmünden kaçarak geldikleri Mersin'de kendilerine yeni bir hayat kuran 300 bine yakın Suriyeli meclis gündemine tartışıldı. Kentte yaşayan Suriyeliler kendilerini kayıt altına aldırmak için İl Göç İdaresi'ne gitmeleri üzerine Seçer meclis toplantısında Suriyeli düşmanlığını ortaya koydu.

vahap-001.jpg

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 Yılı Haziran Ayı Toplantısı İkinci Birleşimi'nde “Ben Suriyelilere bütçemden yardım yapmam” diyen Başkan Seçer, “Çünkü hukuki olarak mülteci veya sığınmacı diyemiyoruz. Sayıları resmi kayıtlarda 200 bin. Gayri resmi 300 binin üzerinde. Bizleri ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarla karşı karşıya bırakıyorlar. Kendi elimizle kendi vatandaşımıza zulüm ediyoruz” dedi. Seçer, kentteki Arapça tabelaların da görüntü kirliliğine neden olduğunu söyledi. Suriyelileri plajlara sokmama konusuna da değinen Seçer, “Böyle bir karar alamayız. Ama denetim yapabiliriz” dedi.

 

tanju-001.jpg
 

Tanju Özcan da böyle demişti

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan Suriyelilere yardımı kesmişti. Özcan'a soruşturma açıldı. Seçimler öncesinde CHP'nin Bolu milletvekili olarak görev yapan Özcan mazbatasını aldıktan sonra da, ‘Yabancı uyruklulara yardım yapılmaması' yönünde talimat vermişti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum