1. HABERLER

  2. HABER

  3. "CHP Azınlık Hükümetine de Hayır"
"CHP Azınlık Hükümetine de Hayır"

"CHP Azınlık Hükümetine de Hayır"

"HDP ile bir araya gelmemiz mümkün değil" diyen Devlet Bahçeli, HDP'nin dışarıdan destekleyebileceği CHP-MHP azınlık hükümeti için de "MHP'nin HDP ile aynı amaç doğrultusunda faaliyet alanına girmesi söz konusu değildir" dedi.

12 Haziran 2015 Cuma 12:04A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon görüşmelerine dair soruları yanıtladı. İlk akla gelen seçeneğin AKP – HDP koalisyonu olduğunu söyleyen Bahçeli, AKP içinde MHP ile koalisyon isteyenler olduğunun hatırlatılması üzerine, “O kadar çok arzuluyorlarsa önce oy verselerdi” dedi.

‘Önceliğiniz süreçse gelmeyin’

“Önceliğiniz çözüm süreci ise bize gelmeyin” diyen Bahçeli, “AK Parti’nin süreçten vazgeçmesi halinde masaya oturmaz mısınız?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Normalleşmiş bir siyasi ortam, normalleşmiş bir siyasi parti, normalleşmiş bir Cumhurbaşkanı ortaya çıktıktan sonra oturulur, konuşulur.”

Azınlık hükümetine ret: ‘HDP’yi yok farz ediyoruz’

“HDP ile bir araya gelmemiz mümkün değildir” diyen Devlet Bahçeli, “CHP, MHP, azınlık hükümeti hangisi olursa. MHP’nin HDP ile aynı amaç doğrultusunda faaliyet alanına girmesi söz konusu değildir. MHP bu tuzağa düşmez. Kapalıyız. Çünkü HDP’yi yok farz ediyoruz” diye konuştu.

‘132+80=212’

‘CHP’nin koalisyon teklifiyle gelmesi’ ihtimali sorulan Bahçeli, iki partinin kazandığı toplam vekil sayısının azlığına dikkat çekti:

“132 + 80 = 212. 212 ile Türkiye’nin bu kadar sorunlarının olduğu bir dönemde çok cılız bir hükümet olur. Hele hele Oslo süreci halen devam ederse, AKP ile HDP’nin oyuncağı olan bir CHP’yi düşünmek dahi istemiyorum.”

‘Erken seçim cesaret işi’

‘Koalisyon mu, erken seçim mi bekliyorsunuz’ sorusuna Devlet Bahçeli, “Erken seçim cesaret işidir. O cesaret de MHP’de var” yanıtını verdi.

‘Beştepe’den çık, 1071’e gel’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'erken seçime yatkın olup olmadığı' hakkında görüşü sorulan Bahçeli, “Seçimin kaybedeni Erdoğan’dır” yorumunu yaptı.

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Deniz Baykal'ı da eleştirdi. Bahçeli, ''Seçim sonuçlarını başta Erdoğan doğru yorumlamalı. Beştepe’den çıkıp Çankaya’da 1071 rakımına gelip anayasal çerçevede kendisine şöyle bir yuva yapması lazım'' dedi.

‘Akşener’i devre dışı bırakırım’

Bahçeli, partisinde Meclis başkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu ya da Meral Akşener’in isimlerinin geçtiği hatırlatılınca, “Bu şekilde söylenen isimlerden hiç hoşlanmam, ismi geçeni de devre dışı tutarım. Akşener’i eğer çok sık kullanırsanız, o devre dışı kalır, haberiniz olsun” dedi.

Kaynak: Hürriyet, Milliyet

HABERE YORUM KAT

1 Yorum