1. HABERLER

  2. HABER

  3. Chomsky'den Batı Medyasına Eleştiri
Chomskyden Batı Medyasına Eleştiri

Chomsky'den Batı Medyasına Eleştiri

Dünya takas anlaşması ile serbest kalan Şalit'i konuşurken, Noam Chomsky, Filistinlilere dikkat çekti.

21 Ekim 2011 Cuma 11:00A+A-

Chomsky, İsrail tarafından 2007'de kaçırılan Filistinli yetkililer hakkında Batı basınında hiçbir bilginin yer almamasını eleştirdi.

İsrailli er Gilad Şalit'in 1027 Filistinli mahkuma karşı serbest kalması dünya gündemini meşgul ederken, ABD'li düşünür Noam Chomsky, dikkatleri göz ardı edilen bir noktaya çekti. 'Bence Gilad Şalit çok daha önce serbest kalmalıydı. Ancak tüm hikayede gözden kaçan bir nokta var' diyen Chomsky'nin, 'Serbest kalan Filistinli mahkumlara bakacak olursak ortada Filistinli kadınlarla ilgili ne bir fotoğraf ne de bir tartışma var. Onlar nereden geliyor?' diye sorduğu belirtildi. Chomsky, 'Örneğin, ABD, AB ve İsrail, Arap dünyasında özgürce seçilmiş meclisi feshetmeye karar verdiği zaman İsrail tarafından 2007'de kaçırılan ve tutuklanan, halk tarafından seçilmiş Filistinli yetkililer konusunda Times'da bir satır görmedim' ifadelerini kullandı.

'AMİNA MAZLUM BİR FİLİSTİNLİ'

Öte yandan Filistin'in Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'ye getirilen mahkum Amina Muna ile ilgili olarak, 'İsrail basını bu tür yalan haberlerle gerçekleri çarpıtmaya alışmıştır. Muna, Filistin halkı gibi mazlum bir Filistinli'dir. Zalim olan, bu Filistinli kızı vatanından sürgüne gönderip, Gazze'ye bile geçişine izin vermemiştir' denildi.

HABERE YORUM KAT