1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Charlie Hebdo Hakkında Suç Duyurusu
Charlie Hebdo Hakkında Suç Duyurusu

Charlie Hebdo Hakkında Suç Duyurusu

Geçen ay İtalya’da meydana gelen depremi konu alan saçma karikatürüyle büyük tepki çeken Fransa merkezli Charlie Hebdo dergisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

12 Eylül 2016 Pazartesi 20:40A+A-

AA'da yer alan habere göre, Fransa merkezli Charlie Hebdo dergisi hakkında, İtalya'da meydana gelen ve 294 kişinin hayatını kaybettiği depremle ilgili karikatürleri nedeniyle depremden en çok zarar gören yerleşim biriminin Amatrice Belediyesi suç duyurusunda bulundu.

Rieti kentinde savcılığa suç duyurusunda bulunan Amatrice Belediyesi’nin avukatı Mario Cicchetti, karikatürlerin doğal bir afet sonrası hayatını kaybedenlerin anısına saygısızlık olduğunu belirterek çizimlerde kullanılan dilin deprem kurbanları hakkında anlamsız, kabul edilemez ve korkunç iftiralar olduğunu aktardı.

İtalya basınında geniş yer alan suç duyurusunda Fransa merkezli derginin iki defa benzer hakareti tekrarlayan çizimleri kullandığı ifade ediliyor ve bunun doğal bir afette hayatını kaybedenlerin anısına ve İtalya yönetimine hakaret olarak görüldüğü vurgulanıyor.

24 Ağustos'ta meydana gelen deprem sonrası Charlie Hebdo dergisinde Feliz imzasıyla yayınlanan karikatürde yaralılar, İtalyan makarnalarına; yıkılan bina ve molozların altında kalanlar ise İtalyanların ünlü yemeği kat kat hamurdan yapılan lazanyaya benzetilmişti. Bu durum büyük tepkiye yol açmıştı. (Tıklayın: Charlie Hebdo, Depremde Ölenleri Makarnaya Benzetti!)

HABERE YORUM KAT