1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Charlie Hebdo Dergisinin yayın danışmanı İzmir Belediyesi tarafından onore ediliyor!
Charlie Hebdo Dergisinin yayın danışmanı İzmir Belediyesi tarafından onore ediliyor!

Charlie Hebdo Dergisinin yayın danışmanı İzmir Belediyesi tarafından onore ediliyor!

Hz. Muhammed'i konu ederek hakaret içerikli karikatürler yayımlayan Charlie Hebdo Dergisinin yayın danışmanı İzmir Belediyesi tarafından onore ediliyor.

23 Aralık 2020 Çarşamba 18:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Hz. Muhammed’e dair hakaret içerikli karikatürleri ile meşhur Charlie Hebdo Dergisinin Genel Yayın Danışmanı Mizah dünyasında Plantu olarak bilinen Jean Plantureux İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği İzmir Mizah Festivalinin konukları arasında gösterildi.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo her fırsatta Hz. Muhammed’e yönelik çirkin karkatürlerini paylaşmayı fırsat bilirken derginin çizerleri de bu çizimler ile ilgili ya ifade özgürlüğü söylemine sığınıyor ya da çizimleri savunucu sözler sarf ediyor.

Fransız Charlie Hebdo Dergisi'nin "Özür Dilemek istemiyorum, Mücadele Etmek istiyorum" Diyen Genel Yayın Danışmanı Plantu da  İzmir Belediyesinin Davetlisi olarak, Yarın Saat 19:00'da İzmir Mizah Festivalinin online olarak sergileneceği İzmir Tube üzerinden sahne alarak izleyicilerin karşısına çıkacak.

İzmir Belediyesinin sözde mizah çizerlerini bu şekilde taltif etmesi Türkiye toplumunun din anlayışına ve Hz. Muhammed tasavvuruna Fransız kalındığının bir göstergesi olarak ön plana çıkarken, İzmir Belediyesinin resmi web sitesinde yer alan tanıtım bölümünde Plantu'nun konuşma yapması planlanan konu da dikkat çekiyor. 

“Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah” başlığı altında izleyicilerin karşısına çıkması beklenen Plantu’nun İzmir Belediyesi'nin bu mizah etkinliğinde, Hz. Muhammed’e yönelik Charlie Hebdo Dergisinin önderliğinde Fransa tarafından yürütülen kara çalma ve alaya alma çabalarından bihaber olmadığını açıkça görülüyor.

Müslümanların değerlerine Hz. Muhammed karikatürleri ile saldırmayı ifade özgürlüğü olarak savunan Charlie Hebdo yetkililerini ve çizerlerini onore eden bu yaklaşımın İzmir Belediyesi tarafından organize edilmesi utanç verici bir vakıa olarak görüldü. 

 

izmir-bel.jpeg

 

Plantu lakaplı Jean Plantureux'un İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği İzmir Mizah Festivalinin konukları arasında gösterildiği tanıtım bölümü İzmir Belediyesinin resmi web sitesinde böyle görüntülenebiliyor. 

plantu.jpg

HABERE YORUM KAT

10 Yorum