1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Çetin Doğan’a Göre 28 Şubat Davası da FETÖ Kumpasıymış!
Çetin Doğan’a Göre 28 Şubat Davası da FETÖ Kumpasıymış!

Çetin Doğan’a Göre 28 Şubat Davası da FETÖ Kumpasıymış!

28 Şubat davasında savcının haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ettiği emekli orgeneraller Çevik Bir ve Çetin Doğan esasa ilişkin son savunmalarını yaptı.

09 Ocak 2018 Salı 10:24A+A-

“Etkisinin bin yıl süreceği” iddia edilen 28 Şubat darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ve emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 103 sanığın yargılandığı davanın görülmesine dün devam edildi.

Karar gazetesinde yer alan habere göre, savcının mütalaasına ilişkin savunma yapmak için Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya gelen emekli Orgeneral Çetin Doğan, 28 Şubat davasının “FETÖ’nün kumpası” olduğunu savunarak, Batı Çalışma Grubu’nun başörtüsü ile ilgili tek bir evrakının olmadığını iddia etti. Doğan, Batı Çalışma Grubu’nun çalışma yönergesini kendisinin hazırlattığını, dönemin Genelkurmay Başkanı’nın da onayladığını söyledi. Doğan, Batı Çalışma Grubu’nun “Türkiye’de siyasi İslam’a geçit vermemek için ilgililere ve yetkililere uygun ve yasal platformda bilgi ulaştırmak için kurulduğunu” savundu.

Duruşmada dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ve Ege Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolan da esasa ilişkin savunma yaptı.

21 Aralık 2017’de esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu 60 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT