1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cerablus'un En Eski Okulu Öğrenciler İçin Hazırlanıyor
Cerablus'un En Eski Okulu Öğrenciler İçin Hazırlanıyor

Cerablus'un En Eski Okulu Öğrenciler İçin Hazırlanıyor

Cerablus'taki en eski eğitim kurumu olan Şehit Sandık Handavi Okulu, Türkiye'nin yardım eliyle öğrencilerle buluşmaya hazırlanıyor.

22 Eylül 2016 Perşembe 14:12A+A-

IŞİD unsurlarının okul binalarına zarar vermesi nedeniyle eğitim-öğretim hayatının henüz başlayamadığı ilçede, bu eksikliğin giderilmesi için de çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'den gelen yardımların da desteğiyle işçilerin eksikleri giderme, temizleme ve tadilat gibi konularda hummalı çalışmalar yürüttüğü Cerablus'taki 7 okuldan birisi de 1972 yılında açılan ilçe merkezindeki Şehit Sandık Handavi Okulu.

IŞİD kontrolündeyken örgüt mensuplarının konaklama ve talim yapmak için kullandığı okul, Minberşam Derneği'nin katkılarıyla yenileniyor. 4-5 gün içerisinde hizmet vermeye başlaması planlanan okulda, boya-badana, temizlik, tadilat ve onarım çalışmaları hummalı şekilde yürütülüyor.

Minberşam Derneği üyesi Hasan Musa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi okulun IŞİD mensupları yüzünden 3 yıl boyunca öğrencilere hizmet vermediğini söyledi.

"Burada çocuklarımızı zehirliyorlardı"

Okulun IŞİD mensuplarınca bu süre içerisinde konaklamak için kullanıldığını aktaran Musa, "Burası ayrıca militan yetiştirmek için de kullanıldı. Burada çocuklara savaş eğitimi verildi, talimler yaptırıldı. Burada çocuklarımızı zehirliyorlardı ama inşallah yakın zamanda yeniden çocuklarımız burada ilim, irfan öğrenecek." dedi.

Tüm hazırlıklarının 4-5 gün içerisinde tamamlanacağını ve okulun eğitim verebilir hale geleceğini aktaran Musa, okulda onarım tamamlandığında 500 öğrencinin eğitim alacağını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT