1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cemil Bayık'tan Sokak ve Çözüm Süreci Tehdidi
Cemil Bayık'tan Sokak ve Çözüm Süreci Tehdidi

Cemil Bayık'tan Sokak ve Çözüm Süreci Tehdidi

Independent'e konuşan Cemil Bayık, Nusra'nın Afrin'e saldırması durumunda çözüm sürecinin biteceğini ve "Kürtler"in yine sokağa çıkacağını söyledi.

12 Kasım 2014 Çarşamba 11:35A+A-

Nusra Cephesi'nin, Kobani'nin batısındaki 1 milyon nüfuslu Afrin'e saldırmaya hazırlandığını söyleyen KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, "Kobani düşerse veya Afrin'e saldırılarsa, Türkiye'deki çözüm süreci biter" diye konuştu. Bayık, ABD'nin PYD ve YPG ile temas halinde olduğunu da doğruladı.

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, İngiliz gazetesi Independent’a verdiği röportajda, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) artık Kobani’yi ele geçiremeyeceğini söyledi. Bayık, Kobani’nin batısındaki Afrin’in ise Nusra Cephesi’nden gelecek saldırının tehdidi altında olduğunu belirtti.

Kobani’de IŞİD’e karşı doğu ve güney cephelerinde ilerleme kaydedildiğini iddia eden Bayık, halen kentin yarısının IŞİD kontrolü altında olduğunu da söylemek durumunda kaldı.

“Afrin'e Saldırılırsa Süreç Biter”

KCK Eş Başkanı, Kobani’nin yaklaşık 200 kilometre batısındaki Afrin’de yaşayan 1 milyon kişinin, El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’nin saldırısına maruz kalacağını söyledi.

Bayık, "Türkiye’nin Nusra Cephesi ile bağlantıları olduğunu" iddia etti ve Türkiye sınırındaki “üç Kürt kantonu”nun da saldırı altında olduğuna dikkat çekti. Bayık, “Eğer Kobani düşerse veya Nusra Cephesi Afrin’e saldırırsa, Türkiye’deki çözüm sürecinin devam etmesi mümkün değildir” diye konuştu.

Yine Sokak Tehdidi

Türkiye’nin Nusra Cephesi’ni durduracak nüfuzu olduğunu söyleyen Bayık, aksi halde 2013 Mart’ında başlayan ateşkesin bozulabileceğini ifade etti. 6-7 Ekim tarihlerinde Kobani'ye destek eylemlerinde yaşananları hatırlatan Bayık, "Afrin’e yönelik bir katliam tehdidi halinde Türkiye, Irak, Suriye ve İran'da yaşayan 30 milyon Kürt’ün sessiz kalamayacağını ve öfkeyle sokaklara çıkacağını" söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum