1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cemaat'e Askeri Lise Sınavı Soruşturması
Cemaat'e Askeri Lise Sınavı Soruşturması

Cemaat'e Askeri Lise Sınavı Soruşturması

Gülen Cemaati'ne yönelik 'paralel yapı' soruşturması kapsamında 'askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük' yapıldığı gerekçesiyle Kayseri'de operasyon başlatıldı. 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı, 4'ü gözaltına alındı.

03 Haziran 2015 Çarşamba 12:34A+A-

Hükümetin 'paralel yapı' olarak adlandırdığı Gülen Cemaati'nin KPSS ve emniyet ayağından sonra 'askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı' gerekçesiyle operasyon başlatıldı. 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı, 4'ü gözaltına alındı. 4 kişi ise aranıyor. Hakkında yakalama kararı çıkartılan 3 zanlının operasyon öncesi Kırgızistan'a kaçtığı belirlendi.

Operasyon, 2011-2012 döneminde askeri liselere giriş sınavlarına giren adaylara soruların sızdırıldığı iddiasıyla başlatıldı.

Soruşturma "Suç işlemek amacıyla Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak, ÖSYM Kanunu'na muhalefet, askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük" suçlamasıyla başlatıldı. Zanlılardan H.E. (44), H.E. (46) ve H.A. (25) Kayseri'de, bir kişi ise Ankara'da gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan diğer zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı. Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 13 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Gülen Cemaati'nin TSK'daki yapılanmasına yönelik iddialarla ilgili olarak "Binin üzerinde kişiyle ilgili olarak ihbar gelmiştir. Bu ihbarlarla ilgili, hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar başlatılmıştır. Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır" açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı 

 

HABERE YORUM KAT