1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çek Cumhurbaşkanı Saçmalamaya Devam Ediyor!
Çek Cumhurbaşkanı Saçmalamaya Devam Ediyor!

Çek Cumhurbaşkanı Saçmalamaya Devam Ediyor!

Çek Cumhuriyeti’ndeki “kalaşnikof” tartışması sürüyor. Başbakan Sobotka, kendisi için “Ya seçimle ya da kalaşnikofla” gider diyen Cumhurbaşkanı Zeman’ın sözleri için “Ben bunu kaldırabilirim ama çocuklarımı ve ailemi korkutuyor.” dedi.

27 Ocak 2016 Çarşamba 12:34A+A-

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, pazartesi günü katıldığı bir forumda kendisine yöneltilen, “(Çek Cumhuriyeti Başbakanı) Bohuslav Sobotka'dan nasıl kurtulabiliriz?” sorusunu, “Bir siyasîden kurtulmak istiyorsanız, buna cumhurbaşkanı da dâhil, demokratik tek bir yol var. O da özgür seçimler ki bu da bir yıl içinde yapılacak. Ama bir de demokratik olmayan yol var. Ona da kalaşnikof diyoruz.” yanıtını vermişti.

“Çocuklarımı, Tüm Ailemi ve Arkadaşlarımı Korkutuyor”

Zeman’ın seyircileri kahkahalara boğan bu yanıtı, Başbakan Sobotka tarafından eleştirildi.

“Büyük ihtimalle medenî dünyada bir cumhurbaşkanının, başbakan için katledilme çağrısı yaptığı tek ülkeyiz.” diyen Sobotka, “Ben bunu kaldırabilirim ama Zeman bununla çocuklarımı, tüm ailemi ve arkadaşlarımı korkutuyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Zeman'ın sözlerini “aptalca” ve “gereksiz” olarak nitelendiren Sobotka, “Bununla daha fazla ilgilenmek istemiyorum. Devlet Başkanı ile başbakan arasındaki ilişkilenin profesyonel seviyede olması gerekir.” diye ekledi.

Zeman’a Hükûmetten Tepki

Öte yandan Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Milan Chovanecde Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede, “Devlet yöneticilerine karşı silah kullanılmasıyla ilgili yapılan bu tatsız şaka, sadece ateşe körükle gitmek olur.” dedi.

İnsan Hakları Bakanı Jiri Dienstbier ise geçmişte “radikalleşme” ve “faşizm”i körüklediğini söylediği Zeman'ın şimdi de “siyasî suikast”i teşvik ettiğini belirtti.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT