1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çek Cumhurbaşkanı Saçmaladı
Çek Cumhurbaşkanı Saçmaladı

Çek Cumhurbaşkanı Saçmaladı

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Avrupa'daki sığınmacı krizinin arkasında Müslüman Kardeşler hareketinin olduğunu iddia etti.

05 Ocak 2016 Salı 03:43A+A-

Zeman, Cesky Rozhlas Plus radyosuna yaptığı açıklamada, sığınmacı krizinin arkasında Müslüman Kardeşler hareketinin olduğunu Fas Dışişleri Bakanı'ndan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ismini vermediği bir yöneticisinden aldığı bilgilere dayandırdı.

Milos Zeman "Bu politikacılara göre Müslüman Kardeşler sadece Arap ülkelerini değil tüm dünyayı ele geçirmeye çalışıyor. İdeolojileri bu. Bu iki bilgiye dayanarak bu istilanın bir çok ülkenin de maddi yardımıyla Müslüman Kardeşler tarafından organize edildiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Zeman, "İslamcılar, Avrupa'ya savaş açamıyorlar ama güçlü bir sığınmacı dalgası başlatıp, bunun yardımıyla Avrupa'yı ele geçirmeye çalışıyorlar. Gerçek şu ki, Batı Avrupa'nın bazı büyük şehirlerinde polis sokağa çıkmaya korkuyor" dedi.

Türkiye'de binlerce insan kaçakçısının faaliyet gösterdiğini iddia eden Zeman, "Sadece Türkiye'de 25 binden fazla insan kaçakçısı çalışıyor. Bu sayı Çek Cumhuriyeti ordusunun toplam sayısından da fazla. Böyle bir ağı organize etmek ciddi çalışma ister. Bunu birileri arka planda organize ediyor" şeklinde konuştu.

(AA)

HABERE YORUM KAT