1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Çek Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın Suriyeli Nefreti
Çek Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın Suriyeli Nefreti

Çek Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın Suriyeli Nefreti

Çek Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Milos Zeman, ülkelerine Müslüman sığınmacıları kabul etmemeleri gerektiğini söyleyerek Müslümanlara olan nefretini açığa vurdu.

03 Ağustos 2016 Çarşamba 10:24A+A-

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Müslüman ülkelerden gelen sığınmacıların ülkesine kabul edilmemesi gerektiğini söyledi. Nüfusunun yüzde 60'ı ateist olan Çek Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Müslümanlara olan kin ve nefretini açığa vurdu.

Sığınmacı müslümanları 'terörist' olarak görüyor
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Jiri Ovcacek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın, Müslüman ülkelerden gelen sığınmacıların ülkeye kabulünün tehlikeli ve şiddet tehdidi anlamına geldiğini düşündüğünü aktardı.

Müslümanlara skandal benzetme
Zeman'ın sığınmacı kabul edilmesi fikrine kesinlikle karşı çıktığını belirten Ovcacek, ''Fransa ya da Almanya'dakine benzer şekilde terör olaylarının ülkemizde de olmasına izin veremeyiz. Sığınmacıların kabul edilmesi Çek Cumhuriyeti'nde 'barbar' saldırıların düzenlenmesine zemin hazırlar.'' diye konuştu.

Müslümanlara zulüm için hükümete baskı
Hükümetin daha önce İtalya ve Yunanistan'dan 2 bin 691, Türkiye'den ise 80 mülteci kabul edeceği sözünü verdiğini hatırlatan Ovcacek, ''Cumhurbaşkanı hükümetin verdiği sözü gözden geçirmesini talep edecek. Zeman'a göre Çek Cumhuriyeti daha fazla mülteci kabul etmemeli.'' dedi.

Dünyanın en büyük 2. ateist barındıran ülkesi
Çek Cumhuriyeti AB'de Estonya'dan sonra en büyük ateist nüfusu barındıran ülkedir. Nüfusun %60'ının dinî inancı yoktur. Günümüzde kullanılmayan bazı kilise ve manastırlar konser salonu, müze olarak hizmet vermektedir.

AA

HABERE YORUM KAT