1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çavuşoğlu'ndan Mısır'la Normalleşme Açıklaması
Çavuşoğlu'ndan Mısır'la Normalleşme Açıklaması

Çavuşoğlu'ndan Mısır'la Normalleşme Açıklaması

Bakan Çavuşoğlu, bölge ülkeleriyle olan iyi ilişkilerin Mısır'a da olumlu yansıyabileceğini söyledi.

04 Temmuz 2016 Pazartesi 13:30A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Mısır ilişkilerine dair, "Güçlü, istikrarlı, güvenliği tesis edilmiş bir Mısır istiyoruz. Maalesef bugünkü Mısır, bu söylediklerimizin hepsinden çok uzak." dedi.

Çavuşoğlu, TRT Haber'de canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplayarak, değerlendirmelerde bulundu.

Mısır ile ilişkilerin normalleşmesinin yakın ve orta vadede mümkün olup olmadığına ilişkin soru üzerine Çavuşoğlu, nerede olursa olsun darbeye karşı olduklarını söyledi.

Mısır halkının Türkiye'nin kardeşi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Güçlü, istikrarlı, güvenliği tesis edilmiş bir Mısır istiyoruz. Orta Doğu, Arap ve Müslüman dünyası ve özellikle Filistin için katkı sağlayabilecek bir Mısır istiyoruz. Maalesef bugünkü Mısır, bu söylediklerimizin hepsinden çok uzak. Maalesef güvenlik bakımından büyük problem var." dedi.

Çavuşoğlu, bölge ülkeleriyle olan iyi ilişkilerin Mısır'a da olumlu yansıyabileceğini kaydederek, "Mısır'daki mevcut durumu iyileştirme bakımından da bazı ortak adımlar da atabiliriz. Amacımız Mısır'ı cezalandırmak, düşmanlık yapmak değil. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Ama yanlış bir şey varsa da söylüyoruz." diye konuştu.

"DOSTUMUZUN SAYISINI ARTIRACAĞIZ"

Bazı kesimlerin Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda eleştirilerde bulunduğunu anlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Biz onlara göre adım atmayız. Çünkü siz 'beyaz' derseniz, onlar 'siyah' der. Sık sık fikir değiştiren ve tamamen olumsuz düşünce üzerine yol haritasını belirleyen insanlarla yola devam edemeyiz, onların görüşlerine göre hareket edemeyiz. Düşmanımızın sayısını azaltacağız, dostumuzun sayısını artıracağız."

Çavuşoğlu, "Biz 6 yıldır Orta Doğu barış sürecine bir katkı sağlayabildik mi, hayır sağlayamadık. Niye? İsrail ile bir taraf ile ilişkileriniz iyi değilse sağlayamazsınız ama bundan sonraki süreçte, Orta Doğu barış sürecine de çok önemli katkı sağlayacağız." dedi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum