1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çavuşoğlu: Gülen'in İadesi İçin ABD'den İlk Olumlu Sinyaller Aldık
Çavuşoğlu: Gülen'in İadesi İçin ABD'den İlk Olumlu Sinyaller Aldık

Çavuşoğlu: Gülen'in İadesi İçin ABD'den İlk Olumlu Sinyaller Aldık

Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe girişimine ilişkin dosyanın hazırlanma aşamasında olduğunu, ABD’den de bu konuda olumlu sinyaller almaya başladıklarını dile getirdi.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 12:01A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullah Gülen’in ABD’den iadesi ile ilgili olarak Washington’dan olumlu sinyaller almaya başladıklarını söyledi. Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bakanlıkta baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından dün düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı. Gülen’in iadesiyle ilgili sürecin devam ettiğini, darbe girişimine ilişkin dosyanın hazırlanma aşamasında olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, ABD’den de bu konuda olumlu sinyaller almaya başladıklarını dile getirdi.

HEYET GELİYOR: Çavuşoğlu, ABD Adalet Bakanlığı’ndan bir heyetin 23-24 Ağustos’ta Türkiye’de görüşmeler yapacağını kaydetti. Bakan, ikisinden birinin Türkiye’ye geleceği söylenen ABD Başkanı Yardımcısı Biden ve Dışişleri Bakanı Kerry için “Ziyaretler henüz netleşmedi. Önerilen tarihler için biz ‘olur’ dedik. Henüz bir teyit gelmedi” dedi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum