1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALİ

  4. Cameron: Mali İşgali On Yıllar Alacak!
Cameron: Mali İşgali On Yıllar Alacak!

Cameron: Mali İşgali On Yıllar Alacak!

Batılı ülkelerinin 'Mali yalanı' Cezayir'deki rehine kriziyle bir haftada deşifre oldu.

22 Ocak 2013 Salı 05:45A+A-

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Batılı ülkelerinin 'Mali yalanı' Cezayir'deki rehine kriziyle bir haftada deşifre oldu. Hollande daha geçen cuma 'müdahale birkaç haftada bitecek' derken, İngiltere Başbakanı Cameron dün Mali'de başlayan işgalin 'on yılları alacağını' söyledi.

Batı Afrika ülkelerinden Mali'nin işgal edilmesinin bir ilk adım olduğu, hedefte Müslüman Afrika ülkelerinin bulunduğu ilk ağızdan itiraf edildi. Askeri müdahale başladığında, bunun birkaç hafta içinde biteceğini açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yalanı çabuk ortaya çıktı. İngiltere Başbakanı David Cameron, içinde Mali'nin de yer aldığı Kuzey ve Batı Afrika ülkelerine yönelik askeri müdahalelerin onlarca yılı bulacağını itiraf etti.

Batılı ülkelerin mumunun sönmesinde El Kaide bağlantılı olduğu iddia edilen bir örgütün Cezayir'deki BP ve Norveçli Statoil şirketlerine ait bir doğalgaz tesisine düzenlediği baskın etkili oldu. 5 gün önce yapılan baskında, 40'ı yabancı 600 kişi rehin alındı. Üç gün süren kurtarma fiyaskosundan sonra 34'ü eylemci 80 kişi hayatını kaybetti. Rehine eylemi, İngiltere başta olmak üzere Batı dünyasında büyük bir şoka yol açtı. 

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT