1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Çadırları sular altında kalan 50 bin İdlibli kardeşimizin çaresizliği yürek dağlıyor
Çadırları sular altında kalan 50 bin İdlibli kardeşimizin çaresizliği yürek dağlıyor

Çadırları sular altında kalan 50 bin İdlibli kardeşimizin çaresizliği yürek dağlıyor

Suriye'nin İdlib ilinde gece yarısı başlayan ve hala devam den şiddetli sağanak, sınır hattında yaklaşık 50 bin sivilin yaşadığı 110 çadır kampı sular altında bıraktı. İdlibli kardeşlerimizin çaresizliği yürek dağladı.

18 Ocak 2021 Pazartesi 12:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gece boyu süren sağanak, Suriye'nin Türkiye sınır hattında zorla yerinden edilen sivillerin sığındığı çadır kamp sakinlerini olumsuz etkiledi.

Esed rejiminin saldırılarından kaçarak İdlib'in Keferarouk Kampı'nda yerleşen Ali Hammade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıldır her kış mevsiminde aynı çileyi çektiklerini dile getirdi.

Hammade, "Evimizi, arazimizi geride bıraktık, çadırımızı kurmak için tarım arazisi kiraladık. Bize kimse destek olmuyor." ifadesini kullandı.

Çadırların içine giren yağmur suyunu tahliye etmeye çalıştıklarını belirten Hammade, "Yağmur yağmaya devam ediyor, bizim gidecek yerimiz yok, çadırlarımız sular altında." diye konuştu.

"Elbisemiz kalmadı, altında ısınacağımız battaniyemiz yok"

Eşi şeker hastası, 5 çocuk annesi diğer bir kamp sakini Nisrin Kaddour da çadırın içine giren yağmur suyu yüzünden çadırı ailesiyle terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Kaddour, "Tüm eşyalarımız sular altında kaldı, elbisemiz kalmadı. Altında ısınacağımız battaniyemiz yok, çocuklarım hastalandı." dedi.

Gidecek yerleri olmadığını vurgulayan Kaddour, sivil toplum kuruluşlarına ve hayırseverlere "yardım" çağrısında bulundu.

Yerinden edilen sivillere ilişkin veri çalışması yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj, İdlib ve Halep kırsalındaki şiddetli yağışlar sonucunda son 48 saatte 108'den fazla çadır kampın zarar gördüğünü kaydetti.

Kardeşlerimize sıcak bir yuva inşa edelim!

İdlibli kardeşlerimizin özellikle de sonbahar ve çetin kış aylarında artan bu dramını hafifletmek, geleceğimiz olan ümmetin çocuklarının ilerleyen süreçlerde hayatlarını alt üst etme potansiyeli olan derin travmalar yaşamasının önüne geçmek ve savunmasız annelerimizin yükünü hafifletmek için yapabileceğimiz çok şey var. Bunlardan birisi de son zamanlarda geliştirilen ve birçok yardım kuruluşunun sayısını arttırmak için yapımına başladığı briket ev modeli oluşturuyor. Özgür-Der de İdlib’in çeşitli bölgelerinde daha önce başlattığı briket ev inşasını şimdi de Necip Kibar kampı ile sürdürüyor.

Aşağıdaki hesaplar üzerinden siz de bu çalışmalara katkıda bulunabilirsiniz:

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği

IBAN: TR 610020500000836626300003

Hesap No: 8366263-3 Kuveyttürk Fatih Şubesi

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum