1. HABERLER

  2. HABER

  3. Büyükada’da Cami Yapımına İtiraz
Büyükada’da Cami Yapımına İtiraz

Büyükada’da Cami Yapımına İtiraz

Büyükada’daki halkın ihtiyacı üzerine İstanbul İl Müftülüğünce talep edilen cami projesine CHP'li meclis üyeleri, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nden itiraz geldi.

16 Nisan 2015 Perşembe 14:21A+A-

Büyükada'daki halkın ihtiyacı üzerine İstanbul İl Müftülüğünce talep edilen cami projesi büyük tartışmalara neden oldu. Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği, cami projesine üç koldan karşı çıktı. İtiraz gerekçesi olarak, yeni yapılacak caminin, Ada'nın sosyal ve kültürel yapısını bozması gösterildi.


Oy çokluğuyla reddedildi


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin nisan ayı toplantılarının ikinci birleşimi Saraçhane Belediye Sarayı'nda Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet'in başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin Büyükada'da yapılacak olan "Çarşı Camii Projesi"ne yaptığı itirazlar, oy çokluğuyla reddedildi.


İhtiyaç nedeniyle talep edildi


Cami yapımına itiraz eden CHP meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, toplantıda cami yapılacak alanın konut ve ticaret alanı olduğunu belirtti. Hacıalioğlu, “Yeme, içme faaliyetlerinin olduğu alana cami yapılamaz. Burada 465 metrekarelik alanda cami yapılması isteniyor Bu konunun yeniden tartışılmasını talep ediyoruz. Ama inatla bu raporun meclisten geçirilmesi için uğraşılıyor" dedi.

AK Parti adına söz alan Başkan Vekili Timur Soysal, itirazların plana yönelik olduğunu söyledi. Soysal, “Plan ilgili kurul tarafından onaylandı. Müftülük ihtiyaç nedeniyle yeni bir cami yapımını talep etmiştir. İhtiyaç halinde yapılan plan çalışmasıdır" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT