1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Burada bu kadar terörist olmasına imkân yok!”
“Burada bu kadar terörist olmasına imkân yok!”

“Burada bu kadar terörist olmasına imkân yok!”

Orman yangınları hakkında oluşturulan dezenformasyon görevlilerin işini yapmasını imkansız hale getiriyor!

02 Ağustos 2021 Pazartesi 18:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Orman yangınları hakkında kanıtlanmamış iddialar ve üretilen komplo teorileri gerçekten ne yaşandığının sağlıklı bir şekilde anlaşılmasını engellediği gibi üstüne üstlük bir de bölgedeki görevlilerin işini yapmasını imkansız hale getiriyor.

Orman yangınlarının sabotaj yoluyla başladığı hala kanıtlanabilmiş değil. Ancak birçoklarının bu iddiayı temel alarak hareket etmesi afet bölgesinde linç girişimlerine dahi sebep olmuştu. Geçtiğimiz günlerde bu linç girişimlerinden birisine maruz kalan gençlerin babası yaşanan vahameti şöyle izah ediyor:

Anlaşılan o ki şuan yangın bölgesinde buna benzer çok fazla hadise var. Bir polis memurunun sosyal medyaya düşen görüntüleri de bu düşünceyi kuvvetlendiriyor. Günlerdir mücadele ettiklerini söyleyen polis memuru oluşturulan dezenformasyon sebebiyle insanların birbirine düştüğünü bunun da her şeyden önce görevlilerin gerçek sorumluluklarını yerine getirmelerine engel olduğunu ifade ediyor. 

Devletin üst düzey isimlerinin dile getirmesi gereken gerçekleri olayların birebir şahidi olan bir polis memuru ifade ediyor. Herkesin daha sakin olması gerektiğini belirten memur provokasyonlara izin verilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. 

Netice olarak dezenformasyon, komplo teorileri ve bir süredir siyasi iklimdeki gerginlik sebebiyle oluşturun düşmanca atmosfer toplumumuzun sağlıklı düşünmesini imkansız hale getiriyor. Yangınları söndürmemiz gerekirken mesnetsiz iddiaların peşinde masumlar hedef gösteriliyor!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum