1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bulgaristan’da Burka Yasaklandı!
Bulgaristan’da Burka Yasaklandı!

Bulgaristan’da Burka Yasaklandı!

Bulgaristan’da kamuya açık alanlarda yüzü kapatan kıyafetler yasaklandı.

01 Ekim 2016 Cumartesi 09:16A+A-

AA’da yer alan habere göre, Bulgaristan’da “burka yasası” olarak adlandırılan düzenlemeyle, kamuya açık alanlarda yüzü kısmen veya tamamen kapatan kıyafetler yasaklandı.

Irkçı Vatansever Cephe (PF) partisince hazırlanan ve Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin desteğiyle kabul edilen düzenlemeyle burka yasağını ihlâllerde bin avroya kadar para cezası verilebilecek.

Yasak, sağlık nedenlerinden ötürü, farklı meslekî ihtiyaçlar için, spor etkinliklerinde ve ibadet yerlerinde yüzü kapatan maske ve aksesuarların kullanımını ise kapsamıyor.

Bulgaristan Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) partisinin Genel Başkanı Lütfi Mestan, toplumsal sorunlar yaratabileceği gerekçesiyle yasal düzenlemeyi eleştirdi.

DOST partisi milletvekili Hüseyin Hafızov da, Türkiye’den demokrasi dersi alınabileceğine işaret ederek, “2016 yılında Türkiye’de insanlar istedikleri gibi giyinebiliyorlar.” dedi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin Genel Başkanı Mustafa Karadayı da, “Bizim görevimiz topluma karşı sorumlu bir parti olmaktır. Radikal, yabancı düşmanı çevrelerin sunduğu bir yasanın oylamasına katılmayız, kimseye suç ortağı olmayız.” ifadesini kullandı.

HÖH milletvekilleri yasayı protesto ederek oylama öncesi genel kurulu terk etti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT