1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bülent Arınç'tan 'Sevda Noyan' Tepkisi: Bunlar Yüzünden Millet Başörtüsünden Nefret Edecek
Bülent Arınç'tan 'Sevda Noyan' Tepkisi: Bunlar Yüzünden Millet Başörtüsünden Nefret Edecek

Bülent Arınç'tan 'Sevda Noyan' Tepkisi: Bunlar Yüzünden Millet Başörtüsünden Nefret Edecek

Sevda Noyan'ın "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... bizim aile 50 kişiyi götürür" sözlerine bir tepki de Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç'tan geldi: Bunlar yüzünden millet başörtüsünden nefret edecek.

11 Mayıs 2020 Pazartesi 17:08A+A-

Ülke TV'de skandal sözlere imza Sevda Noyan'a bir tepki de Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'tan geldi.

Gazeteci Kemal Öztürk'e konuşan Arınç, Sevda Noyan için "Bunlar yüzünden millet başörtüsünden nefret edecek" ifadelerini kullandı.

Arınç'ın açıklamaları şöyle:

"Kadını tanımam ama eşini (Eser Noyan) tanırım. Böyle bir konuşmayı yapması için insanın aklının olmaması ya da gözünü kanla birlikte nefretin bürümüş olması lazım. Kadın açıkça ben elime fırsat geçtiği zaman 50 kişiyi öldürürüm diyor. Bir başkası kavanoza mermi doldurmuş, saçlı bir adam. Çok da iyi tanıdığım bir delikanlı. Bende bir mangayı donatacak silah var diyor.

"BU KADININ KONUŞMALARI BENİ KORKUTUYOR"

Evet, darbe söylentilerine karşı bunlar yapılıyor ama bunların hiçbir zaman yeri yok. Bu aziz millet darbe girişimine karşı destan yazdı. Buna cesaret edecek kimsenin olmadığını düşünürüm ama olursa 80 milyon kişi var buna karşı çıkacak.

Bu kadının konuşmaları beni korkutuyor. Daha da korktuğum şu, bu kadın bunları söyledikten sonra aynı sitede oturan komşuları ne hissedecekler? Komşuları korkacak bu kadından. Ben olsam korkarım. Bu ne cani bir kadın, eline bir şey geçse kapımızı çalıp bizi kesecek diye korkarım.

"GELDİĞİMİZ NOKTAYA BAKIN"

Biz hayatımızı başörtü mücadelesi için yaptık. Geldiğimiz noktaya bakın. Başında örtüsü olan ve dindar olduğunu söyleyen bir kadın asmaktan, kesmekten bahsediyor. Bu başörtüsü nefreti doğuracak, ondan korkuyorum. Yoksa bu kadın ne halt ederse etsin. Millet başörtüsünden nefret edecek hale gelecek. Sokakta yürürken hakaret ediliyor. Neden? Bu kadın yüzünden.

"BAŞÖRTÜLÜDEN NEFRET EDER HALE GELECEKLER"

Dini hayatı yakından takip ediyorum. Kademe kademe oruç tutanların sayısı azaldı. Cemaate gidenlerin sayısı azaldı. Teravih namazı çok güzeldir. Çocukluğumdan beri kaçırmam. Gelenler iki safı geçmez olmuştu. Artık cami de yok Cuma da yok, teravih de yok. Dini hayatımızda zayıflama var geçen yıllara göre. İnsanlar deist oldular, ateist oldular. Umarım insanlar biraz daha ibadetlerine düşer. Yoksa biz geçmişteki trende bakarsak "Evet Allah var, ama gerisini ben kabul etmiyorum" noktasına gelecekler ve ibadetlerini terk edeceklerdir. Başörtülüden, camilerden nefret eder hale gelecekler diye korkuyorum.

"GÖRMEZ HOCA BENİ İKNA ETTİ"

Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında camilerin kapalı olduğu sırada Beştepe'de kılınan Cuma namazı hakkında da konuşan Arınç "Doğru değil dedim bana göre. Hiçbir yerde kılınmıyor, burada kılınıyor… Mehmet Görmez hocamızın bir fikri var bu konuda dediler. Mehmet Görmez hoca beni ikna etti" dedi.

Her gün camilerde okunan salaları da eleştiren Arınç "İnsanları nefret mi ettiriyoruz, yoksa insanların dini duygularını daha mı canlı tutuyoruz, bu konuda anketçilere bir şeyler sorsalar iyi oldu. Bu bir bitad diyorum" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ülke TV'de Esra Elönü’nün sunduğu 'Arafta Sorular' programına katılan Sevda Noyan, canlı yayında içinde komşularının da bulunduğu ölüm listesi açıklamıştı.

Skandal sözlere imza atan Noyan şunları kaydetmişti: "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır."

Programın sunucusu Esra Elönü ise Noyan'ın sözleri üzerine "'Ayak' az kalır bence, 4 ayaklarını denk alsınlar" diyerek cevap vermişti.

Sevda Noyan, sözlerinin sosyal medyada tepki toplaması üzerine bir açıklama daha yaparak şunları kaydetmişti: "Evet açık ve net söylüyorum. Hiç birinizden korkmuyorum hain zombiler. Şayet bir kez daha bu ülkede darbe yapmaya kalkarsanız sonunuz hiç iyi olmayacak bunu çok iyi bilin. Yaptığınız hakaretleri attığınız iftiraları size iade ediyorum... Bilin ki hiç etkilenmiyorum...

Hain zombiler. Konuşmam niye size dokundu tekrar darbe yapmayı mı planlıyorsunuz? Bu sefer kaçacak delik bulamazsınız. Sahte hesaplarla istediğiniz kadar saldırın, hiç etkilenmem. Alışkınız sizin iftiralarınıza... Liderim Recep Tayyip Erdoğan... Sonuna kadar onun yanındayım." (Karar)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum