1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bülent Arınç'tan İnce Balyoz Göndermesi
Bülent Arınç'tan İnce Balyoz Göndermesi

Bülent Arınç'tan İnce Balyoz Göndermesi

AYM'nin kararının ardından Balyoz davasından hükümlü sanıklar birer birer tahliye edildi. AYM'nin bu kararına Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ilginç bir noktadan yaklaştı.

20 Haziran 2014 Cuma 12:13A+A-

2010 yılında yapılan referandum sayesinde AYM'nin böyle bir karar alabildiğini söyleyen Arınç , CHP ve MHP'nin o dönem referandum için hayır oyu istediğini hatırlattı. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da yaptığı temaslar sırasında gazetecilerin Balyoz davası tahliyeleriyle ilgili sorularını cevapladı.

Arınç'ın o konuşmasından bazı satır başları:

"Mahkemeler tüm sanıklar için tahliye kararı verdiler. Kimisi 5, kimisi 3 yıl sonra kimisi 2 yıl sonra kaldıki her biri 20 yıl veya 18 yıla mahkum edilmişken, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla ve ilgili mahkemelerin de tahliye kararı vermesiyle davada tutuklu sanık kalmadı.

Bu son yollarda yaşanan önemli olaylardan, belki de çok önemli sonuçlar doğurabilecek olaylardan bir tanesidir. Kim karar verdi? Anayasa Mahkemesi, ona bu yetkiyi kim vermiştir? 12 Eylül 2010'da referandumu yapılan anayasa değişikliği. Kim karşı çıkmıştı buna? CHP, MHP ve diğerleri. Bunu kim savunmuştu? AK Parti. 

Tarihin garip bir tecellisine bakın ki o gün hayır diyenler ah ne iyiymiş, Allah senden razı olsun Anayasa Mahkemesi, sen olmasan halimiz ne olacaktı diye sevinç çığlıkları atıyorlar. Demekki özgürlük, demokratikleşme böyle bir şey. 

O yüzden diktatörlüktü, demokraside geriye gidişti filan deyip, Başbakanımızı veya hükümeti suçlamaya kalkanlar Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla ne kadar mahçup olsalar yeridir" 

 

HABERE YORUM KAT