1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu üslup anca bir ırkçıya yakışırdı zaten!
Bu üslup anca bir ırkçıya yakışırdı zaten!

Bu üslup anca bir ırkçıya yakışırdı zaten!

CHP’nin değiştiği algısı oluşturulmak istenirken CHP’li isimler her fırsatta ırkçı yüzlerini gösteriyorlar!

23 Eylül 2022 Cuma 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, İzmir İl Başkanlığı’nda gündem ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Gündem derken kimse yanlış anlamasın “CHP’nin gündeminden” bahsediyoruz.

En sonda söyleyeceğimizi en başta dile getirmek gerekirse mültecilere yönelik algı sonradan oluşturulmuş suni/yapay bir zeminden güç almaktadır. Türkiye mültecilere ev sahipliği konusunda oldukça başarılı bir karneye sahipken medyanın ve muhalif siyasetçilerin dezenformasyon çalışmaları bizleri bugün içinde bulunduğumuz sürece getirdi.

Bu noktada mültecilere koşulsuz şartsız ev sahipliği yapma görevini üstlenen iktidarın belki de en büyük eksikliği gerekli enformasyon şemasını zamanında oluşturmaması ve medya kanalıyla topluma aktarmamasıydı. Yine de esas sorumluluğun ırkçı nefret sahiplerinde olduğunu vurgulamak zorunluluktur. Kimileri gibi mülteci meselesinde muhalefetin sorumluluğunu görmezden gelerek meseleyi değerlendirmek tutarsızlıktır!

CHP’nin mülteci meselesindeki tutumu baştan beri belliyken CHP’li isimlerden kışkırtıcı, nefreti ve ırkçılığı yaygınlaştırıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay “Esed’le görüşülsün” söylemini dillendirip lümpen bir üslupla mülteciler için “Paşa paşa, tıpış tıpış gidecekler.”  açıklamasında bulunuyor.

"Sokaklarımızda huzur kalmadı. İnsan haklarına saygılıyız. Ülke olarak savaştan kaçanlara bakabilecek kabiliyetteyiz. Ama Türkiye’nin dokusunu bozamazsın, buna hakkın yok. Türkiye’yi siz batının göçmen deposu yaptınız. Bunların bir huyuna hastayım. Dışarda kapalı kapılar ardında her türlü pazarlığı yaparlar. İçerde de sahte kabadayı gibi efelenirler. Böyle devlet yönetilir mi? Türk milletinin hiçbir yöneticisi bizi bu kadar zorda ve darda bırakmadı. Göçmen meselesiyle ilgili Suriyelisi, Afgan’ı fark etmez. Türkiye’nin sokaklarını bunlardan kurtaracağız. En geç 2 yıl içinde sokaklarımız 5- 6 yıl önceki huzur iklimine dönecek. Paşa paşa, tıpış tıpış gidecekler. Suriye merkezi yönetimiyle görüşmeden bu işi çözemezsiniz demiştik. Putin söyleyince değil de keşke 5 yıl önce 'Bay Kemal' söyleyince bu noktaya gelseydin, bugün Türkiye’de 4,5 milyon Suriyeli ve Afganlı olmazdı.”

Savaştan kaçan çocukları ve kadınları “güvenlik” sorunu olarak gösterip hedef haline getirmek ve mide bulandıran bir üslupla tahkir etmek tam da ırkçı bir CHP’linin yapacağı iştir! Şaşırdık diyemiyoruz ne yazık ki! CHP değişti diyenler ise şu sözleri bir daha okusunlar… Hiçbir şeyin değişmediği göreceklerdir!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum