1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Bu kriz döneminde TCDD ne yapmak istiyor?
Bu kriz döneminde TCDD ne yapmak istiyor?

Bu kriz döneminde TCDD ne yapmak istiyor?

Marmaray’da aktarma uygulaması iptal edildi. TCDD tarafından işletilen Marmaray’da aktarma sistemi artık değişti. Buna göre artık yolcular ne kadar durak gittikleri fark etmeksizin 7,00 TL ücret ödeyecek.

01 Aralık 2020 Salı 00:38A+A-

Başka toplu taşıma araçlarından Marmaray'a yapılan aktarmalardaki indirim uygulaması mahkeme kararıyla kaldırıldı.

Yaklaşık 9 aydır uygulanan aktarma indirimine TCDD'de itirazda bulunmuştu.

İstanbul 10. İdare Mahkemesi, itirazı değerlendirerek uygulamanın TCDD’ye ağır külfet getireceği ve bu düzenlemenin hangi sebeple yapıldığı somut tespitlere yer verilmediği” gerekçesiyle, yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

İBB ise bu kararı Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı.

Belediyenin aktardığına göre yarından itibaren Marmaray’da seyahat eden İstanbullular, ne kadar durak gittiği fark etmeksizin 7,00 TL ücret ödeyecek.

Marmaray’dan sora metro ve otobüs gibi diğer toplu ulaşım araçlarında yapılan yolculuklarda ise aktarma indirimi devam edecek.

İBB'den yapılan açıklama:

"Yarından itibaren Marmaray’da seyahat eden İstanbullular, ne kadar durak gittiği fark etmeksizin 7,00 TL ücret ödeyecek. Marmaray’dan sora metro ve otobüs gibi diğer toplu ulaşım araçlarında yapılan yolculuklarda ise aktarma indirimi devam edecek. Bugün sona erecek “Aktarma alır” uygulamasıyla, Marmaray’a aktarma yapan tam İstanbulkart kullanan bir vatandaş, 3,50 TL metro ücreti ödedikten sonra 3,50 TL daha ücret ödeyerek yolculuğunu Marmaray Hattı’nda ne kadar durak gittiği fark etmeksizin 7,00 TL toplam ücretle tamamlıyor. Seyahat 3,50 TL daha ucuza yapılabiliyor."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT