1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu kadınları görmezden gelmeye devam edin!
Bu kadınları görmezden gelmeye devam edin!

Bu kadınları görmezden gelmeye devam edin!

Afganistan’da hicap karşıtı eylemler hakkında gösteri düzenlendi!

21 Ocak 2022 Cuma 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Son yıllarda akademi başta olmak üzere kadın çalışmaları oldukça revaçta. Bunun anlaşılabilir sebepleri olmakla birlikte “kadın çalışmaları” konusunda seçici davranıldığını da belirtmek gerekiyor.

Seküler değerleri yücelten bir kadının örnekliği sabah akşam TV ekranlarını süslerken Müslüman kadınların yaşadıkları zorluklar ve ortaya koydukları mücadele görmezden geliniyor.

Afganistan’da Taliban’ın iktidara gelmesinden sonra bazı kadınların kendilerini çatılardan aşağı attıkları iddiaları dile getirildi. Çünkü Taliban onları şeriatın kurallarına uymaya zorlayacaktı…

Halid Abdurrahman’ın aktardığına göre başkent Kabil’de Müslüman kadınlar, kısa bir süre önce seküler bir grup kadının burka ve başörtüsü yaktığı eylemleri protesto etti. Dini değerlere yönelik gerçekleştirilen bu eyleme karşı Müslümanların şahitliği ise yine görmezden gelindi.

fjjnqofveainnir.jpg

Afganistan’daki üç beş kişinin İslam karşıtlığı tüm Afganistan’ın sesiymiş gibi gösterilmeye çalışılırken Afganistan’ın gerçek sesi ise sessizlik çemberine alınarak susturulmaya çalışılıyor. Dünya üç maymunu oynasa da Müslümanlar her yerde haklarını haykırmaya devam edecekler!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum