1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu hayatımın en güzel Ramazan’ı olacak!
Bu hayatımın en güzel Ramazan’ı olacak!

Bu hayatımın en güzel Ramazan’ı olacak!

Ramazan ayına hazırlıklar tamamlanırken bütün bir İslam alemi heyecanla oruç ve kardeşlik ayını bekliyor.

22 Mart 2023 Çarşamba 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Ramazan ayı yeryüzündeki tüm Müslümanlar için aynı anlamları ifade ediyor. Kitab-ı Kerim’in inzal olmaya başladığı bu ayda kardeşliğin ve dayanışmanın en güzel örneklikleri sergilenir. Bu sebeple her bir Müslüman için “Ramazan’ı verimli geçirmek” şeklinde ifade edilen bir durum söz konusudur.

Ramazan’ın hikmetlerinden faydalanabilmek için heyecan duyan Müslümanlar zamanlarını daha faydalı geçirmek derdine düşerler. Modern hayatın tüm engellemelerinin üstüne eklenen nefsani kaygılar bu derde gölge düşürebilir.

Ramazan ayını Müslümanlarla birlikte geçirmek tüm bu engellemeleri aşmak büyük bir imkan sunuyor hiç şüphesiz. Cemaatle kılınan namazlar, mukabele, birlikte farklı konular ile alakalı okumalar yapmak, ailece katılacağımız iftarlar Ramazan’ın bereketini artıracaktır!

Her birimiz Ramazan ayı boyunca mülteci kardeşlerimizi de aklımızdan çıkartmamalı depremzedeler için yapılan yardım organizasyonlarına destek vererek kardeşlik bilinciyle hareket etmeliyiz. Ramazan’ı bu şekilde her anlamda daha verimli geçirmemiz mümkün hale gelecektir...

Dr. Haifaa Younis, Ramazan'ı verimli geçirmek için tavsiyelerde bulunuyor:

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum