1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu eziklik neye yarayacak?
Bu eziklik neye yarayacak?

Bu eziklik neye yarayacak?

2022 Kış Olimpiyatları devam ederken Uygur Türklerine yönelik sansür artıyor!

09 Şubat 2022 Çarşamba 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

2022 Kış Olimpiyatlarında kayakla atlama dalında müsabakalara katılmaya hak kazanan ilk Türkiyeli kayakçı Fatih Arda İpçioğlu'nun kayaklarındaki "Uygur Bayrağı" detayı Çinli yetkililerin tepkisini çekti.

Reuters'un haberine göre, Fatih Arda İpçioğlu'na "Politik bir duruş mu sergilediniz?" sorusu yöneltildi. Fatih Arda İpçioğlu ise "Bu konuda konuşamam. Sadece Türk bayrağı ile ilgili konuşabilirim. Yarışmaya Türk bayrağı ile katıldım. Daha fazla cevap vermek istemiyorum." dedi.

Bu açıklama da Çinli makamları ikna etmeyince Türk Olimpiyat Komitesi yetkilileri hemen konuyu izah etmek için kolları sıvamış. Türkiye ve Doğu Türkistan bayraklarında aynı ay-yıldızının olması ve kayakların da mavi olması sebebiyle bir "yanlış anlaşılma" olduğunu söyleyen yetkililer, kesinlikle Uygur bayrağı kullanılmadığının altını çizmiş. Bu da yetmemiş bundan sonra kayaklardaki ay ve yıldızın çıkartılacağını da sözlerine eklemişler.

odatv-image-82-bba434b14f7045.jpeg

“Türk Olimpiyat Komitesi” kimlerden oluşuyor bilmiyoruz ama bu kadar ezildikten sonra bir de Çinli yetkililerin ayaklarına kapansalardı da tam olsaydı! Türkiye'nin olimpiyatlara sporcu göndermesi başlı başına hatayken bu sığıntı görüntüsüyle dünyanın kendilerine saygı duymasını mı bekliyorlar acaba?

Uygur Türkleri ise, Fatih Arda İpçioğlu'nun "Politik bir tavır takındığını ve Uygur Türklerine destek çıktığını" iddia ettiler. Sosyal medyada konu hakkında çokça paylaşımda bulunan Uygur Türkleri, İpçioğlu’na olan desteklerini gösterdiler.

Türkiye’de Çin hesabına aktif siyaset geliştiren çevreler ise 2022 Kış Olimpiyatlarını bir argüman olarak kullanıyor! Sosyal medyada yayımladığı videolar ile Çin Ankara Büyükelçiliği kendince “birlik” mesajı veriyor. Çin’in Doğu Türkistan’daki etnik, dini ve kültürel soykırımının destekçisi Aydınlıkçılar ise bu videolarda yine ön planda!

Bunun yanında Uygurlu Müslümanlar ise 2022 Kış Olimpiyatlarını protesto eden ve boykot çağrısı yapan içerikler hazırlayarak dünyaya seslerini duyurmaya çalışıyorlar!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum