1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bozdağ'dan CHP'li Vekile: Sen Esed'in Temsilcisi misin?
Bozdağ'dan CHP'li Vekile: Sen Esed'in Temsilcisi misin?

Bozdağ'dan CHP'li Vekile: Sen Esed'in Temsilcisi misin?

Bozdağ, CHP Hatay Milletvekili Topal'ın “Suriye'deki çocuklar kesiliyor, Aleviler katlediliyor.” iddialarına yönelik, “Sen bu Parlamento'da Hataylıların temsilcisi misin, Esed'in temsilcisi misin?” dedi.

18 Mayıs 2016 Çarşamba 16:57A+A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Bozdağ, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'ın “Suriye'deki çocuklar kesiliyor, Aleviler katlediliyor.” iddialarına cevap vererek, “Bu söylediklerinizi Esed'e de söyler misiniz? Attığı kimyasal silahlarla orada çocukları öldüren odur, Esed'dir. Burada Esed'in sözcülüğünü yapma! Burası Esed'in Parlamentosu değil! Bir memleket, 500 bin Suriyeli ölmüş. Öldüren kim? Esed. 3 milyon Suriyeli Türkiye'de. 6 milyon insan göçmüş. Göçüren kim? Esed. Katil kim? Esed. Sen onu savunuyorsun? Sen bu Parlamento'da Hataylıların temsilcisi misin, Esed'in temsilcisi misin? Bir gün de Esed'e söyle. Bir gün de çocukları kesene, üzerine bomba yağdırana, kimyasal silah atana laf söyle. Her çıktığında aynı şeyi söylüyorsun.” ifadesini kullandı.

“Aylan Bebek Niye Sahile Vurdu?”

“Bu arkadaş kimin sözcüsü olduğuna bir karar versin.” diyen Bozdağ, “Türk milletinin mi, yoksa Suriye'de eli kanlı yönetimin başı olan Esed'in mi? Ona karar versin. Senin kim olduğunu biliyoruz. Böyle bir üslûp olmaz. Çocukları katleden belli! Aylan bebek niye sahile vurdu? Esed zalimi yüzünden ülkesini terk etmek zorunda kalmadı mı? O insanlar niye ölüyorlar? Türk askeri mi öldürüyor onları? Türk askeri çocuklar, kadınlar, masumlar ölmesin diye mücadele ediyor. Eli kanlı katilin elini sıkmak için heyetler gönderdiniz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum