1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bozacının şahidi şıracı!
Bozacının şahidi şıracı!

Bozacının şahidi şıracı!

Suriye’deki seçim tiyatrosu nihayet tamamlanıyor!

26 Mayıs 2021 Çarşamba 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Bozacının şahidi şıracı: Dünyanın tanımadığı Suriye seçimlerine İran gözlemci olarak katıldı!

Esed rejiminin seçim tiyatrosu birkaç ülke hariç kimse tarafından ciddiye alınmıyor. ABD, Almanya, Türkiye, Fransa, İngiltere seçimleri tanımazken Esed ise yarıştığı adayları kendisi seçerek ne kadar ciddi bir seçim yaşandığını dünyaya gösteriyor!

Gizli servis tarafından onaylanan iki aday ile yarışan Beşar Esed kendi ‘demokratik’ yapısı üzerinden dünya ile dalga geçiyor. Sputnik ise “Esed dalga geçiyor biz niye şaka yapmayalım?” demiş olacak ki savaşa rağmen seçime katılımın çok yüksek oranda gerçekleştiğini ileri sürdü! Güler misin ağlar mısın?

Acaba seçime katılmayan insanlara Baas rejimi ne gibi bir gözdağı vermiştir? Doğu Guta’ya Haleb’e ne yaptıysak size de onu yaparız mı demiştir? Sputnik dünyaya yalan söylemeye devam etsin! Suriye halkı seçimini yıllar önce yaptı: Esed’siz bir Suriye!

Rejimin seçim komedisi ise kendi seçimi de bir tiyatrodan ibaret olan İran’ın gözlemci olarak katılmasıyla tümden fıkra kıvamına geldi. İran, Suriye seçimlerine gözlemlerken eminiz ki karşılıklı olarak önemli fikir alışverişinde bulunulmuştur. Netice olarak her iki ülke de ‘tiyatro seçim’ konusunda oldukça mahir…

Tahran milletvekili Zehra Elahian sosyal medyada yaptığı paylaşımda "2021 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini izlemek için bir heyet ile birlikte İran’dan Suriye’ye geldiklerini" ilan ediyor.

Bozacının şahidi şıracı tam olarak bu durum için söylenir. İran, Suriye seçimlerinin sıhhatini denetlemek için heyet yolluyor. Şaka olsa komik ama gerçek! Ne diyelim körler sağırlar birbirini ağırlar!

basliksiz-045.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum