1. HABERLER

  2. HABER

  3. Boğaziçili Nejat Ağırnaslı Kobani’de Öldürüldü
Boğaziçili Nejat Ağırnaslı Kobani’de Öldürüldü

Boğaziçili Nejat Ağırnaslı Kobani’de Öldürüldü

Kobani’de YPG-PKK unsurlarıyla IŞİD arasındaki çatışmalar 29’uncu güne girerken ölüm haberleri de gelmeye devam ediyor.

13 Ekim 2014 Pazartesi 21:58A+A-

HAKSÖZ-HABER

IŞİD’e karşı YPG saflarında savaşmak için Kobani’ye giden Türkiyeli PKK yanlılarının ölüm haberleri gelmeye devam ediyor.

Boğaziçi Üniversiteli S. Nejat Ağırnaslı’nın ölüm haberini babası verdi. Babası Hikmet Acun, oğlunun ölümü üzerine yayınladığı mesajda “Oğlumu, yoldaşımı, Nejat’ı Kobani’de kaybettim” dedi.

Kobani’de YPG güçleri ile IŞİD mensupları arasındaki çatışmalar dün gece Doğu ve Güneybatı Cephesi’nde yoğunlaştı. YPG kaynakları bu çatışmalarda onlarca IŞİD üyesinin öldürüldüğünü iddia etti. YPG unsurları, her gün onlarca IŞİD’liyi öldürdüklerine dair açıklamalarda bulunuyor. Ağırnaslı’nın hangi noktada ve nasıl yaşamını yitirdiği ise henüz açıklanmadı.

KCK’dan Gözaltısı Var

Öte yandan Ağırnaslı’nın Kobani’ye ne zaman gittiği ise henüz bilinmiyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan ve 1984 doğumlu olan Ağırnaslı 2011’de de KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.

nejat-agirnasli2.jpg

Hürriyet'te yer alan habere göre Nejat Ağırnaslı’nın babası Hikmet Acun, oğlunun ölümü sonrası şu mesajı yayınladı: “Oğlumu, yoldaşımı, Nejatım’ı Kobane’de kaybettim. Önünde çok parlak başka hayatlar varken o devrimci dayanışmayı seçti. Sözünde durdu. Beni yanıltmadı. Bir parçam olduğunu bana hediye etti. Her acı büyüktür. Tekrarı yoktur. Onun önünde saygı ile eğiliyorum.”

serkan-tosun.jpg
Hürriyet’te yer alan bilgilere göre Serkan Tosun isimli genç de geçtiğimiz yıl eylül ayında Kobani'de yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum